Notícies | Agenda

Bàscara

Bàscara es promou a través del teatre i dels formatges

Dissabte i diumenge es programen representacions teatrals i una mostra i tastets de productes artesans
09-11-2018 14:06
0 vots
Un moment de «Club Fernando Pessoa» SOCIEDAD DOCTOR ALONSO

Un moment de «Club Fernando Pessoa» SOCIEDAD DOCTOR ALONSO

Per tercer any consecutiu, Bàscara uneix el món del formatge i el del teatre de la mà d'una mostra i una fira oberta a tothom. Es fa aquest dissabte i diumenge i, entre les novetats d'enguany, destaca la incorporació d'espectacles musicals en directe que serviran per amenitzar les activitats al carrer. Concretament, hi actuaran Deux Clichés, dissabte, i Könunpar, diumenge. L'alcalde de Bàscara, Narcís Saurina, reconeix que amb cada edició «aprenem una mica més» i la voluntat és anar més enllà tenint en compte que de les tres sales que disposen només n'utilitzen una per a les representacions.

La proposta comença dissabte a les 10 del matí amb la mostra de formatges. Aquesta es fa íntegrament a l'aire lliure, concretament a la plaça Major del poble. Com expliquen els organitzadors, està prevista l'assistència de vuit formatgers artesans de l'associació de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà (Acrefa), quelcom que garenteix la qualitat dels productes. Són artesans que arribaran de diferents punts de Catalunya com la Seu d'Urgell o la Vall d'en Bas. Tots ells són petits productors i catalans i portaran diferents formatges de vaca, cabra i ovella que no només es podran comprar sinó també degustar.

Aquesta mostra de formatges ve complementada amb la Fira del Teatre. En total s'han programat quatre representacions, totes elles dins la Sala Municipal i amb preus molt populars que oscil·len entre els 2,5 i els 5 euros. Les entrades es poden adquirir mitja hora abans de cada espectacle.

La primera proposta es fa dissabte a dos quarts de sis de la tarda. Es tracta d'El cowboy de la trista figura, a càrrec de la companyia de Jordi Corona. Aquest monòleg còmic portarà el públic dins l'univers de Billy Jou, que transita entre el deliri i la imaginació. L'altra proposta del dia serà Club Fernando Pessoa, de la companyia Sociedad Doctor Alonso, que des d'aquest any assaja al poble. Gràcies a un conveni amb l'Ajuntament, totes les seves obres les representa a Bàscara. En aquesta ocasió es tracta d'una proposta en què els seus personatges troben en Pessoa el refugi adequat per llegir el món que els ha tocat viure.

Propostes per a tota la família

Diumenge també hi haurà dues propostes teatrals. La primera, a les 11 del matí, està pensada per al públic familiar, La vaca que Canta va d'òpera de la Cia PocaCosa Teatre. Protagonitzada per una vaca que viu al camp i que canta òpera, busca una orquestra per poder participar en un concurs d'orquestres.

La cloenda de la Fira anirà a càr­rec dels alumnes que participen en els cursos d'improvisació teatral que es fan al poble cada setmana. Una part d'ells són veïns de Bàscara, mentre que altres provenen d'altres punts de les comarques gironines. La representació serà a les 6 de la tarda.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
La nova temporada de l'entranyable sèrie tindrà 52 episodis de tot just 11 minuts cadascun [..]
Deixa el teu comentari
De «Killing Eve» a «Arde Madrid», repassem algunes de les millors ficcions dels últims mesos [..]