Notícies | Agenda

Saus-Camallera

La Fira d'Aus de Camallera exposa més de dos mil exemplars

La trobada internacional serveix per divulgar les races autòctones catalanes
09-11-2018 13:59
0 vots
La Fira atrau un públic preferentment familiar BORJA BALSERA

La Fira atrau un públic preferentment familiar BORJA BALSERA

Camallera acull, aquest dissabte i diumenge, una nova edició de la Fira Internacional d'Aus, que, amb els anys, ha esdevingut un referent d'àmbit nacional en l'exposició d'aus ornamentals. Aquesta fira, organitzada per l'Associació d'Amics de les Aus (Giroca), es destaca per la divulgació de les races d'aus autòctones catalanes i amb nombrosa participació d'expositors d'arreu de l'Estat espa­nyol i altres països europeus. La fira, que atrau sempre públic eminentment familiar i altres visitants interessats en aquest món avícola, obre les portes a les 10 del matí i s'allarga fins a les 7 de la tarda, ambdós dies.

Moltes races autòctones es troben en una fràgil situació i l'associació d'Amics de les Aus té l'objectiu de repoblar aquestes espècies al nostre territori, i donar-les a conèixer fora i a l'estranger com a patrimoni català. Entre els assistents a la fira, es compta amb criadors especialitzats en la cria de races autòctones com la gallina empordanesa, l'oca empordanesa, la gallina nana flor d'ametller, el colom de vol català, la gallina pairal catalana i altres races autòctones. Totes aquestes associacions tindran presència a la fira i aportaran els millors exemplars de cada espècie per promoure la seva cria.

Jutges puntuant les aus

En conjunt, els organitzadors calculen que en aquesta edició hi haurà uns seixanta criadors i que entre tots ells portaran més de 2.000 exemplars, entre gallines, coloms, ànecs, faisans, lloros de races autòctones i estrangers. Les aus exposades són valorades per jutges oficials, els quals les puntuen en funció de la morfologia de cada raça.
Enguany, amb motiu de la fira, també se celebra el novè concurs infantil de dibuix, on els infants que visitin l'exposició d'aus podran dibuixar un exemplar del recinte firal tot optant a un premi. També es promou un concurs de fotografia per Instagram.

Aficionats i criadors

La fira l'organitza Giroca amb el suport de l'Ajuntament de Saus-Camallera. Giroca és una associació sense ànim de lucre, formada per aficionats i criadors d'aus, els quals participen amb els seus animals en l'exposició, juntament amb criadors catalans i criadors de la resta de la península, de les Illes Balears i altres països europeus.

Els expositors de la fira presenten els millors exemplars per optar a algun premi. Entre aquests destaca el de la millor oca empordanesa, promogut per la promoció i millora d'aquesta au. També hi haurà un show-concurs de la gallina empordanesa; una mostra de gallina flor d'ametller; una mostra de gallina Serama; una mostra concurs de gallina pairal catalana; una mostra de faisans del món i de colors de races del món i catalanes. 


Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
La nova temporada de l'entranyable sèrie tindrà 52 episodis de tot just 11 minuts cadascun [..]
Deixa el teu comentari
De «Killing Eve» a «Arde Madrid», repassem algunes de les millors ficcions dels últims mesos [..]