Notícies | Agenda

Figueres

La Fira del Playmobil se suma a l'homenatge a Monturiol

Per aquesta segona edició s'ha creat un diorama que recrea l'estàtua de l'inventor a la Rambla
11-10-2018 12:48
0 vots
Un dels al·licients és aquest diorama creat per David Fernàndez JORDI CALLOL

Un dels al·licients és aquest diorama creat per David Fernàndez JORDI CALLOL

El Casino Menestral Figuerenc serà, entre aquest divendres i diumenge, la nova seu de la Segona Fira de Playmobil i Lego de Figueres. Els visitants de la Fira hi trobaran fins a vuit diorames de Playmobil, de diferents temàtiques com city, western, fantasia, natura o medieval, i, per primera vegada, dos diorames de Lego i quatre fets per mainada. El diorama que més destacarà serà la recreació de la Rambla figuerenca a mida Playmobil, amb l'estàtua de la Monturiola inclosa, obra de David Fernàndez, president de l'associació de Col·leccionistes de clicks de Playmobil Riudeclicks.

Aquest diorama no és casual, ja que la fira està dedicada enguany al centenari d'aquest monument. Per promoure'l, Cinemano ha fet un vídeo. Cinemano és un canal de YouTube que a través de la tècnica de l'stop-motion dona vida als clicks de Playmobil. Per fer aquest vídeo es va tardar dos dies i es va utilitzar uns 20 clicks de playmobil. La figura que representa Narcís Monturiol és una figura customitzada exclusiva de Levi Strauss amb un cabell i una barba diferent. I l'estàtua de la Monturiola està feta per una impressora 3D de l'empresa Brico Factoria, que restarà exposada a la Fira.

Tots els dioramistes que participen en la fira venen de diferents punts de les comarques gironines. A causa de la feina que porta el muntatge, aquest cap de setmana passat ja els van començar a preparar. En aquest sentit, un altre dels punts forts serà la fira del col·leccionisme, on hi haurà 4 parades de venda exclusiva de Playmobil i una de Lego. Més enllà del canvi d'ubicació i de la incorporació del Lego a la Fira, una altra de les novetats és la realització d'un taller de robòtica de Lego.

D'altra banda, tots els visitants estan convidats a participar en el Concurs de Troba el click perdut que consisteix a buscar en diferents diorames una figura que desencaixa amb la temàtica del diorama. També hi haurà altres activitats com pintacares i pintar dibuixos. La fira estarà oberta tots els dies de les 10 del matí fins a les 2 del migdia, i de les 4 a les 8 del vespre. Els organitzadors esperen una gran afluència de públic a la fira que il·lusionarà a grans i petits.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: