Notícies | Agenda

Navata

L'Ecofira de Navata amplia quasi un 30% els expositors

La iniciativa, que es fa diumenge, inclou tallers, exposicions, xerrades i presentacions de projectes
05-10-2018 13:19
2 vots
Imatge d'una edició anterior de la fira BORJA BALSERA

Imatge d'una edició anterior de la fira BORJA BALSERA

Quasi un trenta per cent més d'expositors, arribant així a la quarantena d'empreses, participen aquest diumenge en la sisena edició de l'Ecofira de Navata, un espai de trobada de professionals que treballen diferents àmbits, ja sigui ambiental, econòmic i social, per crear un entorn més sostenible. L'Ecofira, inclosa dins la Setmana Cultural, es complementa amb una sèrie de propostes com tallers, exposicions, xerrades i presentacions de projectes.

L'alcalde de Navata, Jaume Homs, reconeix que aquest sector «es va estenent perquè està canviant el model de vida i de consum». Ho fa a poc a poc, però, per a Homs, evidentment, «les coses es poden fer d'una altra manera» i l'Ecofira és un bon aparador per disposar d'eines i estratègies. Els estands s'instal·laran a la plaça de l'Era de l'Obra i als carrers del nucli antic, així com al centre cívic on els visitants podran fer consultes a professionals de l'alimentació, jardineria, bioconstrucció, mobilitat sostenible, agricultura i productes vinculats a la sostenibilitat i el medi ambient.

Entre les activitats previstes, destaquen xerrades matinals sobre les espècies invasores i la protecció de la fauna urbana a càrrec d'Enric Fàbregas, de l'associació Galanthus, i la presentació d'un projecte d'ecologia urbana amb caixes nius per a quiròpters que s'impulsa als disset municipis del Consorci Salines Bassegoda. De fet, fa quasi una dècada que es promouen campanyes de protecció al medi en aquests pobles per sensibilitzar. Aquest any, per exemple, s'està actuant en els abocadors il·legals de la Garriga.

Activitats per a tots els públics
Al llarg del diumenge, es faran activitats per a tots els públics. Així, per als infants, s'ha previst una gimcana, un taller de figures de fang, passejos amb ponis i un taller de circ. També s'impartirà un taller de ioga i de cuina saludable per a joves. No faltarà la part gastronòmica amb tastets de diferents restaurants, a partir de dos quarts d'una, un tast de vins amb la sommelier Fina Juez.

Durant la jornada, els assistents podran visitar la carpa instal·lada per l'Ajuntament des d'on divulgarà les millores d'eficiència i estalvi implantades en els serveis municipals. D'entre aquestes, una de les més actuals és la planta de tractament de nitrats que, aviat, entrarà en funcionament o un sistema d'autoconsum amb panells solars a l'escola.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: