Notícies | Agenda

Peralada

Aprofundeixen en el món del vidre en un simposi a Peralada

Hi participen experts com Ignasi Domènech, Jordi Carreras, Jaume Barrachina i Josep Antoni Cerdà
21-09-2018 13:57
0 vots
El Museu del Vidre del castell és un dels millors del món CASTELL DE PERALADA

El Museu del Vidre del castell és un dels millors del món CASTELL DE PERALADA

El Castell de Peralada acull el Museu del Vidre més important de l'Estat, com a col·lecció d'un sol propietari, i dels més significatius del món. Té més de 2.500 peces de vidre antic, des de l'Egipte faraònic fins a finals del segle XIX. Per aprofundir en aquest món, enguany es repeteix un nou simposi que es fa aquest divendres a Sant Andreu de Sureda, al Rosselló, i aquest dissabte, a Peralada. L'accés és gratuït.

L'objectiu del simposi, que arriba a la tercera edició, és endinsar els assistents en l'art del vidre a Catalunya. La primera part, que es farà a Sant Andreu, inclourà un monogràfic sobre el porró, un estri quotidià del qual es coneixeran més coses de la mà dels experts Marie Susplugas-Andrea, Denis Fontaine i Françoise Brilliard. També es parlarà dels vidres tradicionals en les col·leccions de la Casa Pairal de Perpinyà.

Dissabte, al Castell de Peralada, es podrà escoltar l'historiador Ignasi Domènech; l'historiador tèc­­nic Jordi Carreras; el director de conservació del Castell, Jaume Barrachina, i l'investigador del vidre de Mataró, Josep Antoni Cerdà. L'acte comença a les 11 del matí i inclou una visita al museu.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: