Notícies | Agenda

L'Escala

La Festa de la Sal comença amb una vetllada de cant oral improvisat mallorquí i català

Es podrà escoltar als millors glosadors dels Països Catalans, com el mallorquí Mateu Xurí
14-09-2018 12:55
0 vots
Els glosadors mallorquins Mateu Xurí i Maribel Servera EMPORDA.INFO

Els glosadors mallorquins Mateu Xurí i Maribel Servera EMPORDA.INFO

La Festa de la Sal és l'única festa temàtica que ha perviscut a l'Escala, una celebració declarada Patrimoni Festiu de Catalunya fa tres anys i que atrau milers de persones edició rere edició. El primer tastet es fa aquest divendres amb la inauguració d'una exposició fotogràfica dedicada a la festa i la mostra de glosa, a l'Alfolí de la Sal. Ja a la nit, a partir de les 10, tindrà lloc el tradicional cercabars, una cercavila musical per divuit bars i tavernes de la platja amenitzada amb els integrants del Cor Indika.

A la mostra de glosa s'ha convidat a un dels millors glosadors dels Països Catalans, Mateu Xurí, que estarà acompanyat de Maribel Servera. Ambdós són els caps visibles d'una fornada de glosadors joves de Ses Illes, on aquest gènere ha revifat, després d'una regressió, gràcies al relleu generacional. La glosa mallorquina és una composició poètica genuïna, popular i tradicional. Des del 2008, un grup de glosadors treballen per retornar-li el nivell.

A banda d'aquesta parella, també se n'han convidat de catalans, concretament, a David de la Higuera, Margarida Joanmiquel i Joan Font. Les seves improvisacions tindran lloc després de la inauguració d'una exposició de fotografies de la Festa de la Sal del grup Cromàtica del CER.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: