Notícies | Agenda

Figueres

Organitzen el primer concurs de truites per la festa de l'Horta Capallera

Cercavila, actes per a la mainada i ball conformen el programa d'actes
06-07-2018 17:58
0 vots
Els GraLLers fan una cercavila a dos quarts de nou del vespre.

Els GraLLers fan una cercavila a dos quarts de nou del vespre.

El barri Horta Capallera de Figueres es vesteix de festa major aquest primer dissabte de juliol. Ja fa 39 anys que els veïns del barri s’aboquen a organitzar la festa, que enguany introdueix novetats com ara l’organització del primer concurs de truites, per engrescar la gent, a la una del migdia. El jurat estarà presidit per Jaume Subirós, del Motel Empordà i l’entrega de premis es farà a dos quarts d’onze de la nit, abans del ball, explica el president de l’associació, Francisco Paneque.

És una de les festes més antigues de Figueres, que cada any s’amplia. Enguany a dos quarts de sis de la tarda, hi haurà animacióper a la mainada que aposta per la recuperació dels jocs tradicionals, amb un berenar per a tots els participants”. Més tard, a dos quarts de nou del vespre, hi haurà cercavila amb els GraLlers, de ­Llers, pels carrers del barri, una activitat que ja s’ha fet els darrers anys i que causar molta expectació entre els veïns. La cercavila donarà pas a la música nocturna, que arriba de la mà del grup Star’s, “són tres membres de La Gerunda, que han vingut els darrers anys i han agradat molt al públic”. Durant el ball, hi ha servei de bar amb coca i cava a preus molt assequibles, recalca Paneque.

Bona harmonia

Cada any assisteixen a aquesta activitat entre 200 i 300 persones, una bona xifra d’assistents, fruit de la bona harmonia que es respira al barri: “som una associació molt activa” explica el president, que ja fa més de deu anys que és al càrrec: “el local és un centre en constant moviment, volem que la gent vingui per passar l’estona, però també per intercanviar coneixements i conèixer gent, per això muntem activitats constantment com ara informàtica, ioga, anglès, francès, aula de cuina, entre d’altres”.
Actualment l’associació té unes 150 famílies associades, fet que representa que unes 600 persones en formen part, destaca Paneque. Per la festa la voluntat és anar ampliant cada any les activitats “tot i que ens trobem amb la limitació del pressupost” remarca.

Inseguretat al barri

”La inseguretat afecta tots els barris” comenta el president de l’associació de veïns de l’Horta Capallera, Francisco Paneque, referint-se al fet que quatre associacions veïnals properes al sector oest de Figueres no celebraran la festa dels ­barris com a protesta per denunciar la inseguretat, l'incivisme i la degradació de la zona. Paneque assegura que de no haver tingut ja l aprogramació d’actes de la festa tancada “ens hauríem sumat a aquesta protesta perquè nosaltre stambé ho patim”

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: