Notícies | Agenda

Peralada

Na Mercadera de Peralada reneix muralles endins

La Fira medieval es fa tot el diumenge i es trasllada a l'interior del nucli històric per promoure el poble
30-05-2018 14:48
0 vots
Entre els actes de la Fira, hi haurà molta música EMPORDA.INFO

Entre els actes de la Fira, hi haurà molta música EMPORDA.INFO

Amb la voluntat d'impulsar i promocionar la descoberta de Peralada, l'Ajuntament ha apostat perquè la Fira Na Mercadera faci un tomb, no tan sols canviant de dates, passant de l'agost a aquest diumenge 3 de juny, sinó també traslladant-se des de l'entrada del poble fins a les seves places interiors per "donar a conèixer Peralada muralla endins". La regidora de Cultura, Rosa Cortada, assegura que la comissió organitzadora està molt il·lusionada i que han volgut també engrescar les entitats locals a col·laborar-hi.

Així, aquest diumenge a les 10 del matí, la fira obrirà les portes amb una cercavila de Pannetone Brothers des del Portal del Comte fins a la plaça de la vila. "Allà faran un pregó simulant el setge de Peralada", explica Cortada. Serà un dia intens durant el qual, i cada mitja hora, se succeiran activitats al centre històric. Unes vint-i-cinc parades d'artesania i demostració d'oficis s'instal·laran entre la plaça Gran i la plaça de l'Església. Les acompanyarà una taverna medieval. En aquests dos espais, juntament amb la plaça Ramon Muntaner i el claustre romànic de Sant Domènec, hi haurà actes tot el dia. Per una banda, l'associació castellonina DespertaFerro promourà una escola d'herois i heroïnes on es faran tallers d'esgrima i de pintar escuts. Per l'altra, Drakonia representarà lluites de cavallers, en diferents moments del dia.

Dins la línia de representacions, també es faran titelles medievals, una de les quals representarà la llegenda de l'heroïna de Peralada amb Ramon Lluc de Selvanyola. De fet, aquest artista juntament amb Drakonia i Sübitus s'encarregaran de l'espectacle de cloenda durant el qual es representarà la gesta de Na Mercadera. La música, que s'escoltarà pels diferents racons del nucli, també tindrà un paper especial durant la Fira de la mà del grup Sübitus, una formació integrada per músics procedents d'altres companyies com Xarop de Canya, La Banda del Surdo o els mateixos Drakonia.

A més, tot el dia, els visitants tindran la possibilitat de visitar gratuïtament el Centre Sant Domènec. També, tenint en compte que els pàrquings es troben a l'entrada del poble, hi haurà un car­ruatge llançadora que, per un mòdic preu, portarà els visitants fins al centre. Des d'allà també es podran fer passejades amb ponis.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
El jugador de bàsquet mostra la seva faceta més desconeguda davant les càmeres