Notícies | Agenda

Llers

La Fira Fes-te Bruixa de Llers s'amplia amb nous espais i nova ambientació

La proposta inclou un taller sobre el tarot i concursos d'escombres i de trencabarrets
11-05-2018 13:07
0 vots
Els personatges estranys desfilaran per la Fira BORJA BALSERA

Els personatges estranys desfilaran per la Fira BORJA BALSERA

El nucli històric de Llers s'omplirà, un any més, de bruixes i màgia. Tot abandonant les habituals dates de Sant Joan, la fira passa d'un a dos dies, es trasllada al segon cap de setmana de maig i estrena, a més, nous escenaris i ambientació de places i carrers. El programa també inclou altres novetats que feia temps que es volien incorporar com un concurs d'escombres i de trencabarrets i un taller sobre el tarot amb Maria del Mar Tort, membre de la prestigiosa Escola Mariló Casals de Barcelona.

L'organització ha apostat per l'ampliació i el canvi de dates, desvinculant-se de Sant Joan, "pensant a fer-la créixer i donar-li més personalitat pròpia", reconeix Nu­ri Llinares, una de les promotores de la iniciativa. No hi faltaran el foc, les històries de bruixes, la música als carrers, els tallers infantils, actuacions sorpresa i les parades de productes naturals i esotèrics. "Ja l'any passat vam apostar més per la foscor i el foc allargant els actes fins a mitjanit, perquè era dissabte. Ens va funcionar molt bé i ho repetirem", afegeixen Anna Admetlla i Núria Bosch, també dins l'organització.

Una de les grans novetats que es trobarà el públic serà la renovada ambientació de bruixeria i misteri a les dues entrades de la fira, concretament, a la plaça del Ramal i davant de Can Casagran. Els jardins del casalot, on hi ha l'Ajuntament, seguirà acollint les propostes infantils amb tallers de xocolata, música i escacs. També es faran tallers de minerals per a famílies amb Gemma Paraire; jocs tradicionals i els balls de Les Bruixetes Encantadores i la Mundeta. D'altra banda, el dissabte es tancarà amb el Ball de Bruixes amb la música de Festorum5, seguit de l'espectacle d'Els Senyors del Foc, que l'any passat va tenir una gran acollida. La festa s'allargarà fins a la matinada amb un concert de Greenweis al Ramal.

El diumenge, de bon matí, es repetirà una altra activitat d'èxit: l'observació de plantes a la zona de les Garrigues (on Fages de Climent i Dalí van situar els aplecs de bruixes) amb Carme Frigola. Una altra llersenca que no faltarà serà Carme Joan amb la xerrada La llum per arribar a ser feliç, al castell de Llers. A la tarda, els Comediants de Llers recordaran la història de Les Bruixes de Llers i el primer vampir català, el compte Estruch. La fira es tancarà amb una cercavila màgica, plena de música i bon rotllo amb tots els participants i Els Senyors del Foc.

Màgia i música
"Mantenim l'essència del que hem fet els últims anys per arribar a tots els públics, però tenir dos dies ens permet innovar i ens fa molta il·lusió", diu Llinares. Durant tot el dia, pels carrers del poble, es podrà veure "gent poc normal" i gaudir de la màgia de l'artista Raül Black, l'espectacle de Clàu­dia i Flo i la música de Festorum5.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
Ruptures, discussions, gelosia i amor en el desenllaç del 'reality' més seguit de la [..]