Notícies | Agenda

El mal temps obliga a traslladar la rua infantil al dia 6 de maig

Hi participaran uns 1.200 infants i pares representant a deu escoles de Figueres
27-04-2018 13:15
0 vots
Els treballs previs a la rua infantil CONXI MOLONS

Els treballs previs a la rua infantil CONXI MOLONS

Els quatre elements de la natura –Terra, Foc, Aire i Aigua– han inspirat, enguany, la rua infantil de Fires, l'acte, sens dubte, que mobilitza i protagonitzen més veïns de Figueres. Aquest any en seran uns 1.200, entre alumnes d'ense­nyament infantil i de primària i les seves famílies, els que es mimetitzaran en algun element de la natura. La rua, que omplirà de diferents tonalitats els carrers de la ciutat, s'havia programat per a aquest diumenge, 29 d'abril, a partir de les 11 del matí, però el mal temps ha obligat a canviar la data, es farà el diumenge 6 de maig.

La temàtica escollida recorda, per elements concrets, altres rues anteriors. Aquest any, però, se li vol donar un caràcter una mica de reivindicació. "Volem vincular-lo al valor del respecte per la naturalesa, una reivindicació no pamfletària absolutament", reconeix l'artista Ettore Battaglia, creador i impulsor de la rua infantil. Al seu costat, tots els responsables de les Ampes de les escoles que hi participen. "Les Ampes són el motor de les escoles", afirma convençut l'artista.

Aquest any, seran deu d'escoles participants, cadascuna amb un element assignat que, gràcies a la imaginació i creativitat de Battaglia, es transformaran, i sorprendran el públic assistent.

Ja fa unes quantes setmanes que l'activitat no s'atura tant al taller de Battaglia com, ara, al magatzem municipal on es treballa –enganxant, retallant, pintant...– per tenir-ho tot a punt. Aquí és on s'han anat donat forma als éssers i elements que poblaran aquesta riuada humana. Així es podran veure ocells, insectes, flors, peixos, és a dir, part de la vida que pobla l'aire, els rius i els oceans.

Aprendre plegats
En aquesta edició, majoritàriament s'ha treballat amb escuma, "un material que dona molt de volum i és fàcil de treballar per tothom", apunta Battaglia. També s'ha incorporat el cartró i una mica de paper, així com filferros per crear grans estructures. L'artista està convençut que, en aquest treball creatiu, no és tan important el resultat final com tot el viatge que es visqui i l'aprenentatge que se n'obtingui. "Es tracta de controlar el material, no tant de fer una disfressa, sinó d'aprendre", reconeix.

El recorregut de la rua infantil serà el mateix que en anteriors edicions, "perquè és el més còmode i ens permet ramblejar en diumenge", explica divertit Battaglia. Així, se sortirà, com ja és habitual, del pati de l'escola Sant Pau, on es concentren tots els participants, i se seguirà pel carrer Nou, la Rambla, els carrers Monturiol, Caamaño i Blanc fins a arribar a la plaça Catalunya.

La rua, on també es podrà veure una carrossa decorada per l'escola Carme Guasch, desfilarà acompanyada de música. Ja a la plaça es presentaran les escoles entre elles "perquè es puguin veure" i hi haurà una petita escenificació i "un homenatge a la natura i a aquest respecte que demanem".

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: