Notícies | Agenda

L'Àfrica misteriosa i el coet de Tintín, al Museu del Joguet

Les dues exposicions es presenten aquest divendres i dissabte a la Sala Oberta del centre museístic
27-04-2018 07:29
0 vots
Josep Maria Joan i Eva Pascual, amb el coet de Tintín CONXI MOLONS

Josep Maria Joan i Eva Pascual, amb el coet de Tintín CONXI MOLONS

El Museu del Joguet és un testimoni vivent del potent motor que és la imaginació. Per Fires, aquest centre museístic encara ho potencia més presentant una exposició a la Sala Oberta dedicada a l'Àfrica misteriosa i, en un espai privilegiat, una mona de grans dimensions creada pel pastisser Jordi Fàbrega que emula amb xocolata el coet amb el qual Tintín, el capità Haddock i Milú van viatjar a la Lluna. La presentació d'aquesta proposta tintiniana es fa aquest divendres a les 6 de la tarda pel tintinòleg, escriptor i catedràtic Joan Manuel Soldevilla.

Per altra banda, 'Àfrica misteriosa...amb ulls de nen', que obre les portes dissabte a dos quarts de dotze del migdia, recull la visió que tenien els infants del segle XX sobre aquest continent misteriós. Ho fan amb joguets, còmics, llibres d'aventures, pel·lícules, cromos, però també amb revistes missioneres que confegien una visió eurocèntrica i amb regust colonial. Tot plegat assentà les bases de molts tòpics que encara avui segueixen ben vius en l'imaginari col·lectiu.

Les missions de l'església catòlica a l'Àfrica, a través dels seus ordes religiosos, van ser una font d'informació sobre la realitat africana. A més, existiren revistes especialitzades dirigides als infants que difonien i promovien la tasca missional i el foment de les vocacions. Un cop l'any es feia una col·lecta de fons i milers de nens amb guardioles participaven en el Domund, Domingo Mundial de las Misiones. Entre altres materials que s'exhibiran hi havia l'àlbum de cromos, films d'aventures i molts tebeos que ajudaven els infants a allunyar-se de la disciplina escolar i religiositat extrema.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
Ruptures, discussions, gelosia i amor en el desenllaç del 'reality' més seguit de la [..]