Notícies | Agenda

L'Escala

El desè Viacrucis de l'Escala vol millorar la posada en escena dels actors

La representació cuida en aquesta edició d'aniversari la interpretació i els moviments dels actors, mantenint el recorregut i les escenes
27-03-2018 17:06
0 vots
 ROBERT CARMONA

ROBERT CARMONA

El Viacrucis de l’Escala està d’aniversari, i arribarà aquest divendres 30 de març a la desena representació. Enguany no introdueix canvis en el recorregut ni en les escenes, però sí que posa èmfasi en la interpretació i els moviments dels personatges. “Era un dels aspectes que teníem més descuidats els últims anys” explica Joan Brugués, un dels impulsors d’aquest espectacle religiós que ja fa una dècada va sorgir per intentar omplir amb algun contingut la Setmana Santa escalenca. Sota la direcció de Jordi Piqué i la col·laboració del mateix Brugués “es treballarà especialment en els diàlegs i en com es mouen els actors a les diferents escenes”. L’organització va a càrrec de l’Associació Cultural El Rosetó.

Espectacular final

El que inicialment va ser una aventura s’ha consolidat, portant milers de persones a l’Escala resseguint el recorregut del Viacrucis, amb l’espectacular final a la Mar d'en Manassa, on es fa la crucificació i on, segons els organitzadors, aquest any poden haver-hi sorpreses. “Abans la gent anava seguint el recorregut, però ara ja sap on col·locar-se i tria les escenes que vol veure”.

El Viacrucis dura unes dues hores i inclou dotze escenes. Comença a la plaça de l’Ajuntament i plaça de l’Església, on es fan les tres primeres escenes. Una de les que més públic aplega és la darrera, la de la crucifixió, perquè és difícil superar l’escenari natural que ofereix el mar de fons i al mateix temps és un dels atractius d’aquest Viacrucis. En aquest escenari, malgrat que l’acció no comença fins a mitjanit, el públic ja agafa lloc des de les 9 del vespre. En aquest espai, s’hi instal·len entre 200 i 300 cadires. La resta de gent la pot veure des dels balcons –aparadors privilegiats– o també a peu dret. Allà es fa la crucifixió. També en les escenes anteriors, les que succeeixen a la plaça del Mercat i Víctor Català sol reunir-se un públic nombrós.

S’ha doblat la participació

El Viacrucis porta a escena cada any unes 180 persones. Als inicis eren unes 90, recorda Brugués. Els personatges, com sempre, seran escalencs amb moltes ganes de col·laborar en aquesta activitat, entre ells l’alcalde de l’Escala Víctor Puga o l’exdirectiu del Barça Anton Parera, que té segona residència al municipi i s’ha engrescat des de l’any passat a prendre part de l’espectacle.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: