Notícies | Agenda

Roses

L'obra 'Art' arriba a Roses amb les entrades exhaurides

Es representa al Teatre Municipal aquest diumenge després de veure's fa poc al Teatre de Figueres
15-12-2017 15:30
0 vots
'Art' parla dels límits de l'amistat DAVID RUANO

'Art' parla dels límits de l'amistat DAVID RUANO

L'obra 'Art', de Yasmina Reza, no deixa de sorprendre. Després d'omplir el Teatre El Jardí de Figueres, fa unes setmanes, ara es torna a penjar el cartell d'entrades exhaurides al Municipal de Roses, on es representa aquest diumenge a les 6 de la tarda. Dalt de l'escenari, es podrà veure al trio actoral integrat pels coneguts actors Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva, sota la direcció de Miquel Gorriz.

L'atracció que genera l'obra no és en va. L'argument imaginat per Reza aborda els límits de l'amistat entre tres homes, als quals un quadre en blanc els posarà a prova. Cadascun d'ells tindrà una postura clara. Un és el que compra l'obra, el segon qui en censura la costosa adquisició, 200.000 euros, i el tercer és el que fa de mediador. De fet, la peça d'art serà el detonant per obrir una caixa fins aleshores tancada en pany i clau.

El text de l'escriptora francesa Yasmina Reza, a qui posteriorment se l'ha conegut per l'aclamada 'Un dios salvaje' (2007), ha estat traduït al català pel dramaturg Jordi Galceran. L'encert d'aquesta adaptació és, sens dubte, els actors que la porten a escena. El ritme vertiginós de les escenes es combina amb una elegant i sòbria escenografia signada per Jon Berrondo i integrada només per un sofà, una tauleta i una cadira i, naturalment, l'obra d'art al voltant de la qual girarà tota la trama.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: