Notícies | Agenda

Avinyonet de Puigventós

L'esperit lúdic dels nens s'alimenta a la Fira El Follet

Es celebra aquest dissabte i diumenge a Avinyonet i enguany potencia els espectacles itinerants
21-09-2017 15:11
0 vots
La Fira és un punt de trobada de famílies BORJA BALSERA

La Fira és un punt de trobada de famílies BORJA BALSERA

La Fira El Follet d'Avinyonet va néixer ja fa uns anys amb la voluntat de recuperar aquella imatge de nens jugant als carrers. Durant un cap de setmana, doncs, part del nucli antic del poble s'omple de pares i fills que juguen plegats. "La fira aporta joc, socialització, un ambient agradable, un apropament entre famílies", explica satisfet el regidor de Festes de l'Ajuntament, Juli Quesada. La cita d'aquest any, que aposta per més espectacles de petit format i que itineraran pels carrers, s'ha avançat per no coincidir amb el referèndum i es farà aquest dissabte i diumenge, durant tot el dia. Tots els tallers i les activitats són gratuïtes.

L'edició d'enguany inclou unes quantes novetats. La primera, l'espai on s'ubica. Les obres que s'estan fent a la plaça de l'Església obliguen a traslladar la Fira a l'altra banda del nucli antic. Per a Quesada això no suposa cap problema. De fet, la idea final és que, a llarg termini, la Fira ocupi tota la zona antiga del poble. Una altra de les novetats és que s'habiliten els jardins de la biblioteca com una zona per menjar. Allí, els visitants podran trobar tres food trucks. L'altra aposta, enguany, és l'aparició de la Fada Bruixa, un nou personatge de la Fira. "És una bruixa bona que els més petits li donaran vida amb els seus contes i dibuixos", diu el regidor.

Amb els nens amb càncer
Per tercer any, la Fira mantindrà el seu caràcter solidari que aportaran els nens de l'escola municipal Gonçal Comellas. Ells, en col·laboració amb la botiga Comoyoco de Figueres, elaboraran unes xapes que es vendran per 3 euros. Tots els beneficis es destinaran a l'associació de nens amb càncer Afanoc. A més, els infants de l'escola faran un mural que completaran i exhibiran durant aquest cap de setmana.

La Fira El Follet arranca dissabte. El matí és, segons Quesada, "molt familiar" i inclou tallers de manualitats i una gimcana programada per Gas Mountain. A la tarda, així com diumenge, seguiran els tallers entre els quals n'hi haurà un de saltimbanquis, un de pallassos i teatre i un altre per aprendre com funciona una ràdio. Entre els espectacles previstos destaca una festa de confeti amb Dj Pere, l'actuació de País de Xauxa, un muntatge de Drakonia i l'actuació de Tramuntakada i Litus Bambasses, entre altres.

La Fira, que enguany s'embolcallarà amb una decoració diferent, l'organitzen l'associació Vendaval i l'Ajuntament. També rep la col·laboració de diferents entitats locals. En total són una dotzena de persones les que tiren endavant la proposta que atrau, any rere any, desenes de famílies.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: