Notícies | Agenda

Vic

Criatures presenta el seu disc 'Taumatròp' al Mercat de Músiva Viva de Vic

Ho fan en un concert al Pati de l'Atlàntida aquest divendres a les 16.30 hores
13-09-2017 07:25
0 vots
El duet integrat per Marçal Ramon i Ivó Jordà CRIATURES

El duet integrat per Marçal Ramon i Ivó Jordà CRIATURES

Flamant guanyador del concurs Sons de la Mediterrània 2016, el duet Criatures, integrat pel figuerenc Ivó Jordà i Marçal Ramon, té previst actuar al Mercat de Música Viva de Vic, aquest divendres a les 16.30 hores al Pati de l'Atlàntida. La seva singular proposta, un duo de gralla i acordió diatònic, busca un so de música de cambra amb el qual reinventar les sonoritats mediterrànies. A Vic hi presenten el seu primer disc 'Taumàtrop' (Picap, 2017) que ens transporta a un món on tot gira al voltant de la música d'arrel.

Criatures és un duet que s'ha anat coent poc a poc, des que els dos músics es van conèixer, el 2010, a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Només era una qüestió de temps que aparegués l'excusa perfecta per posar els ingredients i encendre el foc. I això va ser en un concert a la Taverna del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT). A partir d'aquí només calia salpebrar-ho i no deixar de remenar. Al cap d'uns quants concerts, el projecte va anar agafant un rumb molt clar: apropar la música d'arrel a un estadi més aviat cambrístic.

Amb un producte ja consolidat, el 2016 van decidir presentar-se al concurs Sons de la Mediterrània, i el jurat els va donar guanyadors per unanimitat.

El 28 d'abril de 2017 presentaren el seu primer disc, 'Taumàtro'p, en un concert al festival Tradicionàrius, amb 21 músics a l'escenari.

Durant aquests anys de recorregut han viatjat per tot el país, pujant a escenaris d'arreu, tocant a teatres, sales de concert, bars musicals, fires... fent-se un nom dins el panorama de la música d'arrel. Fins i tot han tingut temps per fer dues gires per Galícia i per actuar en directe a diferents programes de ràdios i televisions.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
Des de la polèmica amb Kevin Spacey, la plataforma es pren molt seriosament l'assetjament [..]
Deixa el teu comentari
"Si consideres que els meus consells són una bestiesa, no sé què fas aquí", va recriminar a [..]