Notícies | Agenda

Peralada

La Fira Na Mercadera de Peralada bateja una geganta

Aquesta festa medieval arriba a la tretzena edició amb una quinzena de parades i actes paral·lels
11-08-2017 15:33
0 vots
La fira inclou un munt de propostes BORJA BALSERA

La fira inclou un munt de propostes BORJA BALSERA

peralada celebra, des d'aquest dissabte i fins dimarts 15 d'agost, al Passeig de la Principal de Peralada, la fira medieval de Na Mercadera, que enguany arriba a la tretzena edició, amb una quinzena de parades ambientades a l'època medieval. Aquesta Fira rep el nom amb el qual es coneix l'heroïna de Peralada apareguda en un dels capítols de la Crònica de Ramon Muntaner, fill il·lustre de la vila i cronista medieval.

La particularitat de la fira és l'horari en què es desenvolupa: de les cinc de la tarda a la una de la matinada. Entre els productes que els visitants poden degustar i comprar i hi ha formatges, mel, embotits, dolços, juntament amb productes decoratius treballats amb cuir i metalls, entre altres.

Per ambientar la fira, s'organitzaran activitats lúdiques, amb la companyia Sübitus que oferirà animació de música medieval. El dilluns 14 d'agost també es portarà a terme la visita teatralitzada nocturna Les llegendes de la Crònica, en la qual, a través de diversos personatges d'època medieval, es descobriran diferents fets i llegendes relacionats amb la 'Crònica de Ramon Muntaner' i la vila de Peralada.

Cada dia, també es podrà realitzar la Ruta Literària Ramon Muntaner, una visita guiada a través de la lectura de fragments de l'obra, que convida els visitants a descobrir els espais on va viure l'autor. Totes les visites guiades seran amb sortida i inscripció prèvia a l'Oficina de Turisme.

La Fira inclou diversos actes tradicionals. Dissabte 12, de la mà de la colla Gegantera de Peralada tindrà lloc, per quart any consecutiu, la Trobada Gegantera Medieval, trobada que acollirà el bateig de la Geganta Na Mercadera, amb la participació de les colles geganteres de Caldes de Malavella, Castelló d'Empúries, Figueres, Fal·lera Gironina, les Borges Blanques, Vilafranca de Conflent (França) i la colla de Peralada. La plantada de colles tindrà lloc a 2/4 de 6 de la tarda a la placeta del Pont i a partir de 2/4 de 7 començarà la cercavila pel centre històric fins a arribar a la plaça Gran, on es faran balls de colles i finalitzarà amb una cercavila final fins al Mercat.

El dilluns 13, a 2/4 de 8 del vespre, hi haurà una activitat dedicada als petits a càrrec del titellaire Ramon Lluc de Selvanyola amb l'espectacle 'Na Mercadera, contes i llegendes', on representarà la gestà de l'heroïna de la vila.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
Des de la polèmica amb Kevin Spacey, la plataforma es pren molt seriosament l'assetjament [..]
Deixa el teu comentari
"Si consideres que els meus consells són una bestiesa, no sé què fas aquí", va recriminar a [..]