Notícies | Agenda

Peralada

La diabetis i les seves connotacions centren la nova òpera d'Albert García Demestres

'La straordinaria vita de Sugar Blood' s'estrena aquest dijous a Peralada
19-07-2017 14:37
0 vots

Aquest dijous, a l’església del Carme del Castell de Peralada, tindrà lloc l’estrena absoluta de ‘La straordinaria vita de Sugar Blood’, amb llibret de Cristina Pavarotti i el mateix Demestres.

El compositor ha inclòs en aquesta òpera contemporània una part d’ell mateix. Demestres conviu amb la diabetis des de fa temps, una malaltia que també patia el seu mestre, Luciano Pavarotti, mort ara fa 10 anys. A Peralada s’escoltarà la versió concert amb Lisa Campos, Ariadna Ruiz i Núria Prats (Sugar Blood en diferents edats), el Cor Vivaldi-IPSI, Pere Ponce, Antoni Comas, Sara Blanch, Mireia Pintó, Neus Roig, Ricardo Estrada i Òscar Boada, director del Cor Vivaldi.

La protagonista de l’òpera és una nena a qui li diagnostiquen diabetis, als set anys. Al llarg de l’òpera es viuran els aniversaris de la Sugar, fins que compleix 14 anys. Una heroïna del nostre temps que lluita contra les adversitats amb un somriure, amb entusiasme i sense deixar de somiar.

Aquesta és la tercera òpera que Demestres estrena a Peralada. Primer va ser '15x15x15', un encàrrec del Festival per commemorar el 15è aniversari. Encàrrec de Luís Polanco, que va ser director artístic del Festival de Peralada, i a qui es dedica l’estrena. L’any 2015 es va fer l’estrena absoluta de 'Wow!' i aquest 2017 és el torn de 'Sugar Blood'. Alberto García Demestres ha dit que ‘per a un compositor d’òperes, estrenar a Peralada és brutal, una sensació increïble comprovar que t’estimen... el meu desig és retornar a Peralada tot el que em dona. Estem molt satisfets que per l’estrena de demà s’hagin exhaurit les entrades. Serà molt emocionant, per a mi tot és emoció... vull que la gent s’ho passi bé, vull ser un canal de l’emoció. M’agrada treballar en òpera perquè crec que la veu és el millor instrument per emocionar, el que arriba més directe... la música per dintre és més complicada’.

Abans de l’estrena de l’obra, el director del Festival de Peralada, Oriol Aguilà, ha comentat que ‘amb aquesta òpera, el Festival aposta novament per la creació i el gènere contemporani amb propostes creatives com la de Sugar Blood. El festival posa el seu grà de sorra sumant-se a un magnífic projecte i acollint l’estrena oficial”.

Per la seva banda, Cristina Pavarotti, ha explicat que aquesta òpera ha anat creixent a poc a poc fins arribar aquí, un moment importantissim per aquest projecte que s’ha fet realitat “gràcies Festival de Peralada per aquest pas fonamental. Des de l’estrena de Coco Cocomero, l’any passat a Peralada, l’ària ha deixat de ser una ària per convertir-se en una escena”.

Aquest projecte compta amb la col·laboració de El Celler d’en Roca, molt especialment de Jordi Roca, que ha creat per a l’ocasió el postre Cocco e Cocomero, el qual està especialment pensat per a persones que pateixen diabetis.. Demestres ha explicat que “el públic que assisteixi a l’estrena tindrà la sort de degustar un postre que ha estat somiat i cantat”. Serà a la mitja part de l’òpera quan els assistents podran compartir l’experiència del postre, apte per a diabètics, que tant somia Sugar Blood, durant l’òpera.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
Ruptures, discussions, gelosia i amor en el desenllaç del 'reality' més seguit de la [..]