Notícies | Agenda

Figueres

Figueres acull una vuitantena de col·leccionistes a la Festa del Joguet

La trobada es fa a la plaça Catalunya amb diferents activitats lúdiques com ara un torneig de Magic
31-05-2017 08:12
0 vots
La festa es fa a la plaça Catalunya EMPORDA.INFO

La festa es fa a la plaça Catalunya EMPORDA.INFO

La 24a Festa del Joguet intergalàctica de Figueres se celebra aquest diumenge amb la voluntat de convertir-se de nou en el referent del joguet de col·lecció, amb la mirada posada en l’edició de l’any que ve, la dels 25 anys, “que es preveu que serà molt especial”, ha destacat el director del Museu del Joguet Josep Maria Joan.

El col·leccionista Guy Ablard, col·laborador fidel de la trobada, ha explicat que novament seran una vuitantena d’expositors, del país i francesos, també suïssos i holandesos, els que convertiran la plaça Catalunya en epicentre del món del joguet. Trens, nines, cotxes, titelles, motos, videojocs, retallables, robots, patinets, la llista d’articles inclou sempre grates sorpreses, per això, “a primera hora, començo a passejar per les parades a veure quin joguet em crida per venir al museu”, explica el director del Museu que cada any per la festa incorpora alguna petita joia a la seva col·lecció.

Encara estan les inscripcions obertes per participar en aquesta festa, que des dels seus orígens ha canviat molt, recordava Joan mostrant el cartell de la primera edició, “on apareix un cuiner menjant joguets, fent al·lusió a l’Hotel París, antic edifici de l’actual Museu i on es deia que es menjava molt bé”. Des de llavors, fins ara, el tipus de joguet que es pot trobar a la festa ha evolucionat i crescut al ritme que ho ha fet el seu públic, persones que han nascut entre els anys 70, 80 i 90 “i que ara busquen els joguets amb què van créixer i jugar durant la seva infantesa”, amb la qual cosa la festa s’ha convertit en intergeneracional, destacava el regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef.

Activitats lúdiques

El cartell de la Festa s’ha inspirat en una fotografia de Jordi Puig, on apareix un saltamartí, una peça del Museu que no arriba als tres centímetres, per promocionar la festa. Enguany també es complementa l’activitat amb propostes paral·leles com ara un torneig de Magic, a càrrec dels promotors de Dystopian Figueres, els quals oferiran la possibilita que la gent no només vingui a comprar o vendre, sinó que puguin jugar una estona, també.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: