Notícies | Agenda

Pontós

Esquilaran mig miler d'ovelles durant la cinquena Fira del Xai i de la Llana de Pontós

Dins la festa, que es fa tot el cap de setmana, s'inclou un dinar popular i una caminada guiada
19-05-2017 12:52
0 vots
D'esquilada se'n farà tant dissabte com diumenge FRANCESC AGUILERA

D'esquilada se'n farà tant dissabte com diumenge FRANCESC AGUILERA

En Josep Simon és el pastor de Pontós. Té uns vuitanta anys i tota la seva vida ha fet aquesta feina, ara quasi en perill d'extinció. El seu fill i la seva jove també preserven l'ofici. Per conèixer-lo una mica millor, aquest dissabte esquilaran en viu fins a quatre-centes ovelles del seu propi ramat, que compta amb mig miler. Ho faran al mas, conegut com Can Xargay, i serà un dels actes inclosos dins la cinquena Fira del Xai i de la Llana de Pontós. Diumenge repetiran l'esquilada, a la plaça del poble, amb un centenar més d'animals i s'espera tenir el suport d'un altre mestre pastor, en Xicu, que als seus 80 anys viu retirat al Mas Estela on encara té algunes ovelles. En Xicu intentarà esquilar de forma artesana, és a dir, a mà.

D'altra banda, dissabte, a les 5 de la tarda, els joves del poble promouen un joc de rol en viu a la Torre de l'Àngel, una proposta lúdica que es preveu que porti públic d'arreu de la comarca. Una hora més tard, la coral local Kids Choir oferirà un concert. També hi haurà jocs de taula i dibuix per als petits i, ja a les 7, els veïns es trobaran al bell mig del poble per compartir plats elaborats per ells mateixos.

Fira d'artesania
Diumenge, tot el dia, hi haurà una fira d'artesania, amb quasi una quarantena d'estands participants. Al matí, a les 9, el pastor Josep Simon encapçalarà una caminada pels voltants del poble rememorant els espais per on es mou amb les ovelles i xais. No faltarà tampoc una xerrada de pastura, una nova esquilada a les 12.30 hores i un dinar popular al local social centrat en productes del xai. La festa es clourà amb ball de bastons i sardanes.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: