Notícies | Agenda

L'Escala

El Triumvirat Mediterrani reviu la vida quotidiana a l'Escala i l'Empúries grecoromana

Potencien la reconstrucció històrica amb nous tallers, exhibicions d'oficis i espectacles de foc
05-05-2017 13:32
0 vots
Els grups de reconstrucció històrica fan exhibició d'oficis MAC-EMPÚRIES

Els grups de reconstrucció històrica fan exhibició d'oficis MAC-EMPÚRIES

El Museu d'Arqueologia Empúries (MAC-Empúries) és un dels escenaris principals del 22è Triumvirat Mediterrani. Aquest espai concentra l'activitat, principalment aquest dissabte, quan Empúries celebra també portes obertes durant tot el dia. Enguany, els seus responsables volen potenciar la faceta de reconstrucció històrica de la mà de dos grups especialitzats en aquesta temàtica: el Grup de Reconstrucció Històrica de Badalona i, per primera vegada, Thaleia de Tarragona. També desfilen la Legió V de Blanes, durant el matí. A més, el mateix museu emporità impulsa un taller nou on els nens aprendran a fer joguines, ja sigui nines o 3 en ratlla, com les que divertien, en el seu moment, els infants romans.

Com l'edició passada, el Grup de Badalona farà demostracions d'oficis i artesans romans relacionats amb la vida quotidiana. Així, doncs, els visitants podran veure unguentaria, officina ponderaria, musivarius, salsamentaria, scriptorium, ludi romani, textrina i medicus. Tots ells instal·laran els seus estris a l'àgora de la ciutat grega, tant dissabte com diumenge, matí i tarda.

L'altre grup de reconstrucció, Thaleia, estretament vinculats a Tàrraco Viva, s'estrenen a Empúries i ho fan amb un taller molt curiós a la Domus dels mosaics de la ciutat romana: Sacra Privata, que mostra els rituals que es feien davant de l'altar domèstic i dins la intimitat de la casa. El taller Sacra Privata només es fa dissabte, a les 12.30 i a les 16.30 hores.

D'altra banda, també a Empúries, també es faran les visites romanes teatralitzades (a les 11.00, 12.00, 17.00 i 18.00 hores) i hi haurà visita lliure al Criptopòrtic de la Domus dels mosaics, que inclou diferents equipaments audiovisuals i 3D.

Les activitats al nucli històric de l'Escala

Dissabte també hi ha activitat al nucli antic de l'Escala, en concret exhibició d'oficis artesanals romans, tant al matí com a la tarda; a 2/4 d'11, està prevista una cercavila amb la Patrulla Romana i, una hora més tard, diferents músics interpretant melodies de forma itinerant pels carrers del nucli antic.  Aquesta darrera proposta s'anirà repetint al llarg de dissabte i diumenge.

Espectacles teatrals i de foc
 
De les 5 a les 7 de la tarda, també s'ha previst un taller infantil de manualitats, de les 5 a les 7 de la tarda, a la Riba. A 2/4 de 7 de la tarda, es representa l'espectacle 'Etilum el soldat romà' a la plaça Pequín i, una hora més tard, però ja a la Riba, el muntatge 'El gladiador', pensat, bàsicament, per al públic infantil. La nit es clourà amb un gran espectacle de foc a la Platja a càrrec d'un dels grups més emblemàtics del Triumvirat Mediterrani, Excalibur Teatre.
 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: