Notícies | Agenda

Garriguella

La Fira de la Garnatxa i el Brunyol compleix vint anys de vida a Garriguella

Aquest dissabte hi haurà mercat d'artesania, tast de vins i sardanes per difondre els atractius del poble
0 vots
La fira atrau un públic nombrós EMPORDA.INFO

La fira atrau un públic nombrós EMPORDA.INFO

Arriba la 20a Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l’Empordà a Garriguella, una edició especial que es va inaugurar ahir divendres amb els Gegants del poble, la Camp i en Sebastià,i el pregó inaugural a càrrec de Carles Playà i Maset.

La festa s’allarga tot aquest dissabte per fer reviure aquells moments en què les famílies es retrobaven per Setmana Santa i tots junts feien brunyols. Llavors tothom tenia també una bota de garnatxa a casa seva, dos productes típics del poble que protagonitzen aquesta Fira que cada any atrau molta gent a Garriguella i de tot l’estat, i que esdevé un gran reclam de la Setmana Santa, explica la regidora, l’oportunitat també de difondre els grans atractius del poble al mateix temps que es dona la benvinguda a la primavera. S’hi farà una àmplia programació d’activitats que involucra les associacions locals.

Els productes locals són els que difon la Fira i en aquest sentit cal remarcar la qualitat que en els darrers deu anys han adquirit els vins de la terra. Precisament, a dos quarts d’una de dissabte, es fa el tradicional tast de vins i garnatxa, en aquesta ocasió a càrrec de la Cooperativa de Garriguella i Mas Llunes, dirigit per Elisabet Gil sommelier de la cooperativa i per Antoni Roig propietari i gerent del celler. L’acte es realitza a la sala Sabater Furtià i les places són limitades. El preu del tast és de 5 euros i es podran adquirir al llarg del matí als estands de l’organització. Aquí també es podran comprar els tiquets per a les degustacions de brunyols que durant tot el dia ofereix la Fira. Estan elaborats per diferents col·lectius del poble i aniran acompanyats per les garnatxes dels cellers de Garriguella i dels pobles del voltant. També hi ha mercat d’artesania i de l’alimentació amb parades que es repartiran pel nucli antic i es fa un taller de brunyols a càrrec de l’Ampa. El darrer acte de la Fira és, a partir de les cinc de la tarda, les sardanes a la plaça del cementiri vell, a càrrec de La Principal de Garriguella.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: