Notícies | Agenda

Avinyonet de Puigventós

Avinyonet recorda l'art dels picapedrers per Pasqua

Organitzen un taller per nens, una marxa a través de la Garriga i una arrossada popular, entre altres
13-04-2017 12:12
0 vots
Els més petits es divertiran fent un taller de picapedrer BORJA BALSERA

Els més petits es divertiran fent un taller de picapedrer BORJA BALSERA

L'ofici de picapedrer no és estrany per a la gent d'Avinyonet de Puigventós. Durant dècades, molts veïns es dedicaren a treballar la pedra. Actualment, però, es tracta d'un ofici molt minoritari. Per recuperar i homenatjar la seva memòria, l'Ajuntament ha programat un seguit d'actes dins el programa de la festa de Pasqua amb motiu de la Setmana Santa, aquest diumenge i dilluns.

La primera de les propostes és la marxa de Pasqua a través de la Garriga que es fa diumenge a partir de les 9 del matí. Iniciada l'any passat amb la participació d'un centenar de persones, enguany es proposa recórrer, novament, alguna barraca de pedra seca i arribar fins al torrent de Coma Forcada. "La idea és conèixer millor el nostre entorn i paisatge", explica la regidora de Cultura, Júlia Gil, que ha afegit que es tracta d'una marxa d'uns 8 quilòmetres que inclou desnivells i algunes pistes empedrades.

A banda de la marxa, oberta a tothom, també s'ha organitzat una xerrada de Salvador Famoso al voltant dels secrets de l'ofici, diumenge a 2/4 de 4 de la tarda a la biblioteca. Una hora més tard, en el mateix espai, el picapedrer Pitu Puig, d'Avinyonet, farà un taller dirigit als infants. "Els explicarà com treballava les pedres i els nens podran gravar el seu nom en una pedra", explica Gil. Després del taller, la companyia de Teatre Comic els amenitzarà la tarda amb una hora del conte ben especial, Sopa de pedres.

Arrossada popular
La festa de Pasqua d'Avinyonet tindrà altres al·licients. Diumenge a les 2 del migdia s'ha previst una arrossada popular a la plaça Pintor Sibecas. És un àpat popular però, per assistir-hi, cal inscriure's a l'Ajuntament. Els preus dels tiquets són de 9 euros els adults i 6 els nens. La festa ­se­guirà a la nit amb un ball a la plaça Pous i Pagès amb Removida.

La celebració continuarà dilluns en un escenari ben conegut pels veïns del poble, l'ermita de Santa Eugènia. Aquest recinte, salvaguardat pel Patronat de Santa Eugènia, s'obre només uns quants dies a l'any i el dilluns de Pasqua és un d'aquests. Dins l'ermita, a 2/4 de 12, està previst fer una missa solemne i un concert amb els cantaires de l'Orfeó de l'Empordà. Tot seguit, ja al Prat de Santa Eugènia, la cobla Baix Empordà interpretarà una selecció de sardanes. La festa es traslladarà, a les 2, a la Societat del poble on tindrà lloc l'homenatge a la gent gran del poble. Com explica Gil, tots els majors de 65 anys poden anar-hi de franc. Per a la resta, el menú de l'adult costa 18 euros i l'infantil, 12. El dinar tindrà com a cloenda l'actuació del grup de playback de l'associació Casal Gent Gran de Figueres.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

No t'ho pots perdre. . .

L'Olot de Gil Anglada

Xerrades i Conferències

L'Olot de Gil Anglada

Casal de Sant Miquel - Olot

Visita dels gegants de Santa Coloma de Farners

Espectacles

Visita dels gegants de Santa Coloma de Farners

Residència Geriàtrica Sant Salvador d'Horta - Santa Coloma de Farners

Cercavila de gegants i capgrossos

Festes

Cercavila de gegants i capgrossos

- Santa Coloma de Farners

Televisió

Deixa el teu comentari
Pocs minuts ha tardat Twitter a omplir-se de piulades de desaprovació