Notícies | Agenda

Figueres

Un viatge pels poètics mots de l'escriptor Dylan Thomas

La Funcional Teatre, col·laboradors i amics, fa una lectura dramatitzada de 'Sota el bosc lacti' als Caputxins
15-11-2016 11:09
0 vots
Dylan Thomas, durant l'emissió radiofònica de l'obra LA FUNCIONAL TEATRE

Dylan Thomas, durant l'emissió radiofònica de l'obra LA FUNCIONAL TEATRE

La sonoritat i poètica dels mots sempre va atraure l'escriptor gal·lès Dylan Thomas (1914-1953). Un dels seus treballs més reconeguts és 'Sota el bosc lacti'. Aquest drama per a veus, pensada originàriament per ser retransmesa radiofònicament –cosa que es va fer–, és l'obra escollida per La Funcional Teatre per cloure dissabte, a les 9 del vespre, el Memorial Helena Cusí i Remei Cuxart. Per fer-ho, una quarantena d'integrants de la companyia, col·laboradors i amics en faran una lectura dramatitzada, amb música en directe i projeccions, als Caputxins. L'accés és lliure.

La Funcional Teatre ja havia fet una lectura d'aquesta obra el 2001. Aleshores també es van envoltar d'amics per tirar-la endavant, ja que l'elenc de personatges imaginat per Dylan és molt ampli. Com explica el coordinador del muntatge, Josep Maria Cortada, allò que és més atractiu és aquesta combinació de veus de rapsodes i actors acostumats a parlar en públic amb persones gens avesades a fer-ho.

Prèvia la versió definitiva de 'Sota el bosc lacti', Dylan havia escrit uns anys abans un petit diàleg vinculat temàticament que va titular Quite Early One Mornig, i que fou retransmès per la BBC. En ser molt ben rebut, l'autor es va plantejar fer una obra més extensa. Va crear diverses versions fins a la definitiva del 1953. A l'auditori dels Caputxins, se sentirà la traducció al català de Salvador Oliva i Angela Buxton.

L'acció de 'Sota el bosc lacti' ens situa en un poblet tranquil de la costa gal·lesa, entre el mar i el turó del Bosc Lacti. Dos personatges misteriosos hi arriben poc abans de l'alba i, de la seva mà, el públic s'endinsa en els somnis dels habitants del poble, en les seves obsessions i passions ocultes. Més tard, i acompanyats novament dels dos personatges, se'ls pot se­guir en la seva rutina diària fins que els personatges s'adormen, de nou, en el son de la rutina.

Humanitat i vitalitat
La posada en escena de la lectura, amb passatges carregats d'humanitat i vitalitat, serà senzilla però molt propera. A més, inclourà elements dinàmics amb música en directe i projeccions. Quelcom destacable és el gran nombre de persones que s'ha sumat a la lectura i que aportaran una rica tonalitat de veus.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
En Peyu presenta uns cracs de l'Street Squad i també apareix el comiat més emotiu d'Andrés [..]
Deixa el teu comentari
Reza Pahlavi va celebrar el 2.500 aniversari de la monarquia persa el 1971 amb una despesa [..]