Notícies | Agenda

Maçanet de Cabrenys

Les jornades gastronòmiques de la castanya, el plaer de menjar sa

Coincidint amb la Fira de Maçanet de Cabrenys se sorteja un àpat per a dues persones en els restaurants participants
27-10-2016 13:55
0 vots
La Fira se celebra diumenge EMPORDÀ.INFO

La Fira se celebra diumenge EMPORDÀ.INFO

Cada any, quan s’apropa Tots Sants, Maçanet de Cabrenys aprofita els productes de tardor, com la castanya, per celebrar la seva tradicional fira i promoure els seus atractius naturals. Una àmplia oferta lúdica acompanya la degustació i venda d’un producte que, en aquesta edició, arribarà amb més varietat que mai, “per tal de potenciar al màxim la castanya catalana” explica l’alcaldessa del municipi, Mercè Bosch.

Coincidint amb la Fira, aquest diumenge s'obren les jornades gastronòmiques de la castanya que allargaran la seva proposta fins al proper 13 de novembre. Maçanet de Cabrenys ofereix la possibilitat de degustar, en diferents restaurants del poble i dels voltants, un menú especial relacionat amb la castanya i les seves propietats saludables, que s’incorporen a la cuina per elaborar cremes, guisats o licors, per acompanyar tot tipus de plats. Les Jornades Gastronòmiques tenen en aquesta edició la complicitat dels següents restaurants: La Quadra, Can Tenlí, El Fau, El Forat, Els Caçadors, Restaurant Manrella, Casa Comauli, El Molí, el restaurant Canigó de Biure i El Trull d’en Francesc de Boadella. També participen en les jornades, oferint un massatge de castanya, La Central. A més, cal destacar que, el mateix dia de la Fira, se sortejarà un àpat per a dues persones en cada un dels restaurants participants.

La producció de castanyes a Maçanet no és massa gran, comenta l’alcaldessa, per això, a banda de servir uns 150 quilos de castanyes cuites o crues, en bossetes –la gran majoria es torraran de la mà de diferents associacions locals– l’oferta serà molt més extensa aquest diumenge, gràcies als productes derivats de la castanya que elabora una empresa de Viladrau. Així, durant tot el dia, hi haurà una parada principal on es vendran les tradicionals castanyes torrades, crues, mel de castanyer i terra de castanyer i, a més, a la mateixa parada, l’Ajuntament posarà a la venda tot un món de productes derivats de la castanya: “des de caramels, piruletes, licors, melmelades, formatges, fins i tot farina de castanya, sense gluten, tots ells elaborats per una empresa de Viladrau”. També aquest any s’han engrescat alguns negocis del poble i la carnisseria oferirà un producte especial, carnellets, propi de Tots Sants i el flequer del poble elaborarà pa de castanya.
La Fira de la Castanya manté la seva aposta per al públic familiar infantil, amb una àmplia oferta que inclou diferents tallers, segons ha explicat l’alcaldessa de Maçanet. En aquesta edició, es proposa un taller de carbasses, sobre Halloween, “perquè hem considerat que això agradarà els nens”. A dos quarts de cinc de la tarda, actuaran els Xanquers de l’Albera i hi haurà una batucada amb Batuscala. La fira, com és tradicional, es tanca amb una audició de sardanes, a les sis de la tarda, amb la Cobla La Principal de Porqueres.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
Després de sis anys, el destí de les recluses de Litchfield torna a estar dividit