Notícies | Agenda

Siurana d'Empordà

Siurana tanca la festa major amb la magrana com a protagonista

La celebració inclou novetats com l'intercanvi de xapes, més propostes per a infants i teatre
11-10-2016 12:28
0 vots
Diumenge es fa la Fira de la magrana EMPORDA.INFO

Diumenge es fa la Fira de la magrana EMPORDA.INFO

Durant tres dies, un més que l'any passat, Siurana d’Empordà celebra la seva festa major. “L'activitat no només s'ha ampliat, sinó que presenta diferents novetats com un intercanvi de xapes de cava, diumenge, o una representació teatral, dissabte”, ha explicat l’alcalde, Jordi Soto.

La gresca va començar divendres a la nit i s'allarga fins diumenge, quan la magrana, una fruita altament antioxidant, tornarà a ser protagonista d'una fira que ja compleix set anys. L'alcalde Jordi Soto explica que a la parada central, del Club Esportiu Siurana, col·laborador de la Fira, es vendran magranes i productes derivats. Es vendran magranes, tant dolces com agres, dels magraners del poble i dels voltants que els hi faciliten. Qui vulgui podrà degustar suc de magrana, que s’elaborarà al moment i també es podrà degustar orujo de magrana, que elaboren les dones dels socis del club esportiu, com la resta de productes. Acompanyaran la parada central, situada a la plaça, una vintena d’artesans que oferiran productes de qualitat de l'Empordà.

Màgia i teatre

La festa  inclou aquest dissabte diferents propostes. Així, a partir de les 5 de la tarda, a la plaça i al centre cívic, s'oferirà una xocolatada per a tothom. Tot ­se­guit, actuarà el Mag Fèlix Brunet i també s'ha programat una obra de teatre En Pau vol viure en pau a càrrec de la companyia Quina obra fem?

Finalment, diumenge, i coincidint amb la Fira de la Magrana tindran lloc els actes més populars de la festa major. Hi haurà missa al migdia, i tot seguit sardanes a la plaça de l'Església. L'apartat musical seguirà present a les set de la tarda amb el grup Què tal. Durant tot el dia, s'oferiran jocs per animar els infants del poble i els que visitin la fira. A més, aquest dia, hi haurà per als visitants un intercanvi de xapes de cava que s'ha inclòs també dins les novetats de la festa.

L'alcalde ha destacat que, de cara a la fira de l'any que ve, ja s'estan pensant activitats específiques relacionades amb altres productes locals del poble, com la magrana.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
Després de sis anys, el destí de les recluses de Litchfield torna a estar dividit