Notícies | Agenda

Castelló d'Empúries

Terra de Trobadors explora l'univers de Ramon Llull

Joan Santanach analitza la conversió dels no cristians i, amb Paco Solé, presenten un receptari de la baixa edat mitja
08-09-2016 08:31
0 vots
Ramon Llull, en una representació artística EMPORDA.INFO

Ramon Llull, en una representació artística EMPORDA.INFO

Comença aquest dijous el 26è Festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries i ho fa amb una conferència inaugural dedicada a la figura del filòsof i pensador català, Ramon Llull. La xerrada forma part d'un cicle de quatre xerrades impartides per reconeguts especialistes de Llull, vinculats al món universitari, que servirà "per mostrar el personatge des de diferents vessants: el pensament religiós, el científic i la poesia trobadoresca", com remarca Jordi Canet, director del Museu d'Història Medieval.

La conferència inaugural, que es fa aquest dijous a les 6 de tarda a la capella de Santa Clara, l'oferirà, concretament, el comissari de l'Any literari Ramon Llull, Joan Santanach, que parlarà sobre la conversió dels no-cristians, un dels objectius de l'obra lul·liana. Tot seguit, Míriam Cabré, del Centre d'Estudis Trobadorescos, presentarà articles publicats sobre el personatge a la revista Mot so razo.

Receptes medievals
Després de la xerrada de Cabré, es presentarà un llibre molt destacat, 'Llibre d'aparellar de menjar'. Editat per Barcino, es tracta d'un extens llibre de cuina escrit i compilat cap a mitjan segle XIV, un receptari que reflecteix els gustos de les classes benestants de la baixa edat mitjana fins ara inaccessible al gran públic. El volum el presenten, aquest dijous a les 8 del vespre al convent de Santa Clara, Joan Santanach i el propietari del restaurant 7 Portes, Paco Solé.

Nova edició
De fet, ben aviat es presentarà el nou número de la publicació. Les altres dues conferències s'impartiran dissabte, a les 11 i a les 12 del migdia, respectivament. La directora del Centre de Documentació Ramon Llull i Premi Nacional de Cultura 2016, Lola Badia, parlarà sobre el vessant cientificotècnic de Llull i dels seus contemporanis, mentre que Anna Fernández, també membre del Centre de Documentació, abordarà la seva faceta de joglar.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: