Notícies | Agenda

L'Escala

Neix el Familiaria, una festa per conèixer el jaciment arqueològic d'Empúries en família

Compta amb el suport del Museu d'Arqueologia de Catalunya i ofereix recreacions històriques i espectacles musicals
10-07-2016 10:36
0 vots
Un dels espectacles de Drakònia. EMPORDA.INFO

Un dels espectacles de Drakònia. EMPORDA.INFO

El Museu d'Arqueologia de Catalunya – Empúries conjuntament amb l'empresa Pistatxo Produccions i el Molí de l'Escala, responsables dels tallers Gastrokids, han tirat endavant la creació d'un nou festival: el Familiaria, que se celebrarà per primer cop el proper 23 de juliol. L'esdeveniment vol ser una festa de la cultura en família; una iniciativa lúdica, cultural, musical i gastronòmica perquè petits i grans coneguin de ben a prop el jaciment arqueològic d'Empúries. Des de les deu del matí i fins a quarts de nou del vespre, es portaran a terme activitats diverses com tallers de recreació històrica, espectacles d'ambientació, visites guiades, concerts, tallers de cuina, música i dansa. Comptarà amb grups com The Penguins amb el seu Reggae per xics, Drakónia, espectacles de cavalls inspirats en el circ romà o passejades en el típic mitjà de transport que s'utilitzava en aquella època, la biga: un carro tirat per dos cavalls.

El Familiaria està impulsat pel Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries conjuntament amb Pistatxo Produccions – l'empresa productora que organitza també el Festival de Música en Família de Girona, el Festivalot, d'Els Amics de les Arts- i el Molí de l'Escala, els responsables de l'organització dels tallers del Gastrokids que enguany canvien d'escenari i en comptes de l'Escala es traslladen al jaciment d'Empúries. A més, també compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala i de l'empresa de Serveis Educatius Icono.

Tots plegats han ideat aquest esdeveniment que vol ser una gran festa de la cultura en família. Els preus són populars, 12 euros per entrada i pels menors de cinc anys és gratuït. Si els visitants prefereixen agafar les entrades aquell mateix dia, tindran un preu de 15 euros, tres més que si es compra amb antel·lació.

Per aquesta primera ocasió s'ha volgut programar un conjunt d'activitats ben diverses que barregen música, teatre i tallers. A més, el jaciment arqueològic també habilitarà una zona de pícnic amb foodtrucks i una àmplia oferta gastronòmica, per millorar la comoditat dels visitants.

The Penguins amb el seu 'Reggae per xics', Drakónia que oferirà passejades amb biga romana – un carro amb dos cavalls- visites familiars al jaciment amb contacontes inspirat en la mitologia antiga i tallers relacionats amb la vida en l'antiga romà. També hi hauran titelles romanes de la companyia Genovesa de Teatre, 'La fi de Juli Cèsar', on es podran conèixer les intrigues i ambicions que hi havia al palau de Juli Cèsar. A més, El Moli de l'Escala, en el marc del seu Gastromusical, ha previst que es portin a terme tallers de cuina per a nens de la mà de les Cuineres de Sils, tallers d'empotar anxoves amb Anxoves de l'Escala, tallers de percussió corporal amb Santi Serratosa i de danses antigues amb el grup La Farandola. Paral·lelament, també es portaran a terme tallers de mosaics, monedes, jocs romans i d'altres que permetran descobrir com era el comerç a l'antiguitat.

Les activitats es repartiran durant tot el dia als jardins, la pineda i la zona del fòrum de la ciutat romana. Tota la informació es pot consultar a la pàgina web del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) d'Empúries i ja es poden adquirir les entrades, que inclouen l'accés a les restes arqueològiques i a totes les activitats.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
Des de la polèmica amb Kevin Spacey, la plataforma es pren molt seriosament l'assetjament [..]
Deixa el teu comentari
"Si consideres que els meus consells són una bestiesa, no sé què fas aquí", va recriminar a [..]