Notícies | Agenda

Torroella de Montgrí

Més de cent funcions i trenta artistes actuaran al FiMag

Es tracta de la Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí que se celebra entre el 27 de maig i el 5 de juny a quinze espais del municipi
26-05-2016 16:49
0 vots
La Fira atrau un públic nombrós EMPORDA.INFO

La Fira atrau un públic nombrós EMPORDA.INFO

Des d'aquest divendres i fins al 5 de juny, Torroella de Montgrí es converteix en la gran capital de la màgia del sud d'Europa de la mà del Fimag, la Fira Internacional de Màgia que enguany arriba a la seva cinquena edició. Fimag és una gran trobada de professionals –enguany en seran més de trenta representant quinze disciplines diferents– que oferiran més de cent funcions en una quinzena d'espais del municipi. Un dels plats forts d'aquesta Fira serà la gran gala internacional que es farà el 4 i 5 de juny i que aplegarà fins a vuit mags a l'auditori-teatre Espai Ter. Gràcies a la gran acollida de venda anticipada, ja s'han programat tres sessions.

Els vuit mags que protagonitzaran aquesta gran gala són primeres figures en els seus països i han rebut, tots ells, nombrosos guardons. En aquesta gala, que per a molts d'ells representa la seva primera actuació a l'Estat espanyol, realitzaran números de màgia diferents ja sigui còmica, grans il·lusions o manipulació. Es tracta d'Anson Lee (Taiwan); Ta Na Manga (Portugal); Igor Trifunov (Sèrbia); Disguido (Itàlia); Pedro Volta (Madrid); Cia. Mag Edgard (Barcelona); D'Albérniz (Vitoria-Gasteiz) i Isaac Jurado (Barcelona), que actuarà de presentador.

Fimag es desglossa en diversos apartats. Un d'aquests és La Màgia de nit, que inclou màgia golfa i hipnosi amb Woody Aragon i Mario López, dos dels millors mags del món en les especialitats de màgia de prop, cartomàgia i micromàgia. També hi actuaran el català Isaac Jurado amb un espectacle que combina màgia i humor, així com un dels millors hipnotitzadors europeus, Jeff Toussaint.
La Fira tindrà altres al·licients com la Màgia als palaus i la Màgia al carrer, que ajudaran a crear un ambient d'il·lusió excepcional pels carrers del poble.

Premi Fimag i vessant solidari

Dins la Fira, destaca un apartat dedicat a premiar la trajectòria d'un professional de la màgia. El premi s'entregarà durant la primera funció de la gran gala internacional. A més, una de les grans novetats serà el vessant solidari de la Fira, ja que el cinc per cent dels beneficis de les funcions de la gala es destinaran a la Fundació Abracadabra de Mags Solidaris. També es manté la setmana solidària i una sèrie de conferències.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
El Mas Torrencito, adaptat per a gossos, ha participat en el programa de la cadena Cuatro
Deixa el teu comentari
El llargmetratge, d'unes dues hores de durada, es concep com una resposta a la "simplificació" [..]