Notícies | Agenda

Gira per Catalunya

Figueres i Roses rebran un cor infantil de 28 nens d'Uganda

És un projecte de la fundació Nzuri Daima amb l'objectiu final de recollir fons per millorar les instal·lacions a l'escola-orfenat i garantir la seva escolarització
25-05-2016 11:07
0 vots
Imatge del Coro Safari. ACN

Imatge del Coro Safari. ACN

Aquest dijous al matí està previst que arribi el Coro Safari, un cor infantil format per 28 nens d'entre 8 i 14 anys procedents d'una escola-orfenat d'Uganda. Ho faran acompanyats de la directora del centre, Mama Deborah, i dels membres de la fundació Nzuri Daima amb seu a Sant Joan les Fonts (Garrotxa) que han fet realitat aquest projecte solidari. Els joves intèrprets faran gira per Catalunya -a diferents festivals com ara el Clownia de Sant Joan les Abadesses o el Festival de Cors Joves de Granollers- per presentar el seu disc 'Joy's Miracle' amb cançons en català, castellà, anglès, francès i la seva llengua materna, el luanda.

La seva primera parada a Catalunya és l'abadia de Montserrat, on hi ha prevista una trobada amb els escolans del monestir. S'ha obert una campanya de micromecenatge perquè empreses i particulars els ajudin a millorar les condicions d'aquests infants i se'ls garanteixi l'educació. Dels 270 nens que tenen a l'escola, només 80 estan apadrinats.

Després de molts mesos de preparatius i de tot tipus d'entrebancs burocràtics, el Coro Safari arribarà a Catalunya aquest dijous per començar la seva gira. Vénen després de passar uns dies a Madrid on han actuat en diferents espais. La primera parada serà l'abadia de Montserrat, on hi ha previst que intercanviïn experiències amb els escolans del monestir i que cantin per a ells.

La gira per terres catalanes continuarà a La Roca del Vallès (Vallès Oriental) el 27 de maig a les nou de la nit a l'Auditori Centre Cultural la Roca. En total, hi ha previstes més de quinze actuacions del Coro Safari, com ara al Festivalot de Girona, el Clownia Festival de Sant Joan de les Abadesses o el Festival de Cors Joves de Granollers, entre d'altres. S'han programat fins a mitjans de juliol i els permetrà visitar poblacions com ara Girona, Olot, Figueres, Roses o Barcelona.

L'objectiu final d'aquesta gira solidària, que compta amb el suport de diferents col·lectius i entitats, és recollir fons per poder millorar les instal·lacions bàsiques de l'escola-orfenat a Entebbe (Uganda) dels 270 nens que hi ha actualment a i garantir la seva escolarització. Actualment només una vuitantena tenen padrins. "Com que creiem que l'educació és la manera que puguin tenir un futur millor, quants més padrins millor", afirma Loli Rubio, membre de la fundació.

Un disc amb música que "cura" les ferides

"Quan un nen canta, es toquen molts cors". Ho afirma la directora del centre i del cor, Mama Deborah, que des de sempre ha utilitzat la música per "curar" les ferides emocionals produïdes per situacions com ara abandonaments, abusos, violència o pobresa extrema que han patit els seus alumnes. La Fundació Nzuri Daima, que porta anys treballant perquè aquest centre pugui continuar amb les millors condicions possibles, va animar-los a crear el Coro Safari. La paraula 'safari' en swahili, la llengua oficial de tota l'Àfrica de l'est, significa 'viatge'.

La idea de la gira solidària, segons els seus impulsors, és demostrar que "els nens de qualsevol lloc del món són nens i que, amb més similituds que diferències, només les circumstàncies polítiques, econòmiques i socials els distancien". I la música és una gran plataforma per fer arribar la seva alegria i les ganes de cantar i ballar. El disc, titulat 'Joy's Miracle', inclou temes en català – 'Sense tu' de Teràpia de Shock i 'Quan tot s'enlaira' de Txarango-, en castellà –'Looking for Paradise' d'Alejandro Sanza, que també dóna suport al projecte- anglès, francès i també amb la seva llengua materna, el luanda. A més a més, una de les membres del cor, la Joy, composa cançons des que tenia 7 anys.

Una campanya de micromecenatge

De forma paral·lela, s'ha posat en marxa una campanya de micromecenatge perquè empreses i particulars donin suport a aquesta gira solidària, ja sigui per fer aportacions econòmiques com també col·laboracions amb el lliurament de material de roba, oferiment d'espais on actuar o transport dels nens. De moment han recollit 16.304 euros però voldrien arribar als 21.000 euros per poder cobrir les despeses de la gira.

Nzuri Daima és una organització amb seu a Sant Joan les Fonts (Garrotxa) que des de l'any 1999 realitza projectes de cooperació i voluntariat arreu del món, en pai?sos com Uganda, Tanzània, o I?ndia, Perú, Equador, entre molts altres. Estan destinats sobretot als infants, a les dones i a les persones grans. A més, porta a terme tasques de sensibilització i conscienciació a l'estat espanyol.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: