Notícies | Agenda

Actes fins diumenge

L'actriu Montserrat Carulla obre les festes de Llançà amb el pregó

Lolín Saula rep la Llançà d'Or i com a novetat hi haurà correfoc i a continuació ball amb Hotel Cochambre
22-01-2016 08:54
0 vots
Iaia! tancaraà els actes festius EMPORDÀ.INFO

Iaia! tancaraà els actes festius EMPORDÀ.INFO

La veterana actriu Montserrat Carulla serà l'encarregada d'obrir els actes festius de Llançà, avui divendres a les set de la tarda, amb la lectura del pregó, una de les novetats de la celebració. L'actriu, que ha estiuejat durant molts anys a la localitat, serà també l'encarregada de tancar la festa amb la representació de l'obra Iaia!, aquest diumenge. Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Guillem Cusí, "s'ha aconseguit ampliar els actes amb una partida pressupostària menor, sobretot amb la intenció de buscar la participació de la gent i dinamitzar culturalment el municipi".
"La programació inclou novetats com ara el correfoc, amb Els Diables de l'Onyar, que es farà just després del pregó", destaca l'alcalde, a banda dels actes protocol·laris de cada any, com ara la missa solemne en honor a sant Vicenç i el tradicional lliurament de les Llances, que es farà a les sis de la tarda.

Lolín Saula rep la Llançà d'Or
Lolín Saula, per la seva dedicació i col·laboració amb el poble de Llançà, serà guardonada també aquest divendres, a les sis de la tarda a la Casa de Cultura, amb la Llança d'Or, el distintiu que s'atorga cada any, en l'acte més institucional de la festivitat per reconèixer la tasca de les persones i entitats que més treballen pel municipi. "Aquest any la Llança de Plata i de Coure han quedat desertes, perquè s'han presentat poques propostes i aquestes no reunien els paràmetres necessaris", ha explicat l'alcalde Guillem Cusí. Lolín Saula Palomer estiueja a Llançà des de fa molts anys i ha col·laborat en múltiples activitats del municipi, també amb el Banc dels Aliments i amb la concessió de beques per a realitzar estudis de grau universitari a alumnes del poble des de la Fundació privada Germanes Saula Palomer.

Divendres, els actes es clouran amb una proposta per als més joves: l'actuació de la formació Hotel Cochambre i DiscoCochambre, a l'envelat del mercat. "El canvi d'emplaçament de la majoria dels actes és també un punt innovador de la festa d'enguany" apunta Cusí. El pavelló municipal no complia la normativa, en qüestió d'aforament, per acollir actes festius amb molta gent i "l'Ajuntament ha instal·lat una carpa, que ja ens servirà per celebrar-hi el carnaval" assenyala l'alcalde.

La programació dels actes festius es reprén dissabte amb una proposta de teatre, dirigida als més petits. Es tracta de l'obra Carreró de les Bruixes a càrrec de la companyia PocaCosa Teatre, a la Casa de Cultura (12 hores), i amb motiu de la celebració dels 15 anys de la biblioteca Pere Calders.
Els llançanencs tornaran a elegir nova pubilla i hereu. Aquest és cada any un dels actes estrella de la festa major de Llançà que es farà just després del concert de cambra que ofereix l'Orquestra Costa Brava, de les sis de la tarda a les vuit del vespre. En acabar l'elecció de la pubilla i l'hereu, a les 23.00 hores, la mateixa formació protagonitzarà el ball de nit.

Únic acte de pagament
Diumenge la festa arriba al seu punt final amb la representació, a les sis de la tarda, de l'obra de Montserrat Carulla, Iaia!, "en l'únic acte de pagament de la festa" recalca Cusí. L'actriu està representant el seu comiat dels escenaris i ara els llançanencs tindran oportunitat de veure-la a la Casa de Cultura. El preu de venda de les entrades és de 15 euros, anticipada i de 18 euros, a taquilla.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
La cançó formarà part de la banda sonora d'un capítol de la sèrie d'HBO 'Euphoria' [..]