Notícies | Agenda

Es farà del 25 al 29 de febrer

El Festival del Circ de Figueres ja ha venut més de 10.000 entrades

Aquesta nova edició, que es farà al Recinte Firal, tindrà 22 espectacles amb 82 artistes de 14 països de tot el món
19-10-2015 09:19
0 vots
L'alcaldessa, el promotor del Festival i el regidor de Cultura CRISTINA VILÀ

L'alcaldessa, el promotor del Festival i el regidor de Cultura CRISTINA VILÀ

Ja són més de 10.000 les entrades venudes, un terç de l'aforament total, per assistir al 5è Festival Internacional de Circ de Figueres. Enguany, aquest esdeveniment, que es farà novament al Recinte Firal del 25 al 29 de febrer, inclourà 22 espectacles a competició amb 82 artistes de 14 països de tot el món. El director del Festival, Genís Matabosch, ha avançat que la fita ja no és crèixer en quantitat d'espectadors –l'any passat van assolir els 30.000– si no consolidar l'excel·lència. En aquest sentit, ha reconegut els esforços per tenir ja en cartell els millors números, alguns d'ells d'una precisió insuperable com Sheyan Acrobatic Troupe of China, premi d'Or en el 15è Festival de Wuqiao (Xina), avançant-se, fins i tot, al Festival de Montecarlo.

Aquest any, el Festival del Circ estrena nova imatge de la web -des d'on es poden adquirir les entrades- així com nou logotip del qual ha caigut el nom de Ciutat de Figueres per deixar espai al guardó principal del concurs, l'Elefant d'Or. Aquest gest és quelcom simlilar al que duen a terme altres concursos de circ d'arreu del món, ha justificat Matabosch. El pressupost estimat per aquesta nova edició és de 592.000 euros dels quals un 63 per cent van a càrrec del promotor, que buscarà recuperar-los amb el taquillatge, un 23 per cent arriba de les administracions i la resta dels patrocinis privats.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha assegurat que el Festival "té futur" a Figueres –el conveni signat encara té un any de recorregut– i que ja treballen per aconseguir la capitalitat de Figueres com a ciutat del circ pel 2018. En aquest sentit, s'ha gestat una comissió de treball composada entre quatre membres de l'Ajuntament i quatre més dels promotors del Festival.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: