Notícies | Agenda

Cap de setmana

Avinyonet homenatja la gent gran per la festa de Pasqua

L'activitat de la festa s'avança a dissabte amb una xerrada sobre Pous i Pagès i dilluns hi ha l'aplec
19-04-2014 04:00
0 vots
Avinyonet celebra moltes activitats al cap de l'any. ROGER LLEIXÀ

Avinyonet celebra moltes activitats al cap de l'any. ROGER LLEIXÀ

Avinyonet de Puigventós ha afegit nous actes a la tradicional festa de Pasqua. Normalment, el dilluns es feia la popular anada a l'ermita de Santa Eugènia però, ja l'any passat l'Ajuntament va programar actes el dia abans i en aquesta edició l'activitat començarà encara més aviat. Per dissabte s'ha previst, a la Societat, a les set de la tarda, un acte de divulgació sobre El pensament de Pous i Pagès i la seva influència sobre la narrativa actual, a càrrec de M. Angels Bosch, en un acte organitzat per Òmnium Cultural.

L'activitat continuarà tot diumenge al matí amb el tradicional taller d'ous de Pasqua decoratius i de maquillatge, a la plaça Pous i Pagès, seguirà a les sis de la tarda amb un espectacle d'animació infantil Wachiflay i els rodamons i culminarà a les deu de la nit amb l'actuació del grup Merkado Negro i una sessió de Dj Manu al mateix espai.

Dilluns serà el dia de l'Aplec de Santa Eugènia. De fet, la missa, oficiada pel mossèn del poble, es farà en aquesta ermita, un espai de reflexió del qual en té cura un Patronat i que només obre les portes uns dies a l'any amb motiu d'actes festius. Els veïns solen anar a l'ermita a peu però també en cotxe. Després de l'ofici i la cantada dels goigs, al prat, la cobla Baix Empordà interpretarà unes sardanes. Una de les novetats del programa serà l'homenatge que es farà aquest mateix dia a la gent gran a través d'un dinar popular al centre cultural Puigventós amenitzat per Greenway Musics. Tot seguit es farà l'entrega de plaques commemoratives als homenatjatsnascuts del 1934 enrere. Finalment la festa s'acaba amb una exhibició de balls de saló a càrrec de l'escola Car-min.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: