Xerrades i Conferències a Girona

Rostres d'una calavera

0 vots
Rostres d'una calavera
Rostres d'una calavera

Centre Cultural la Mercè

Pujada de la Mercè, 12 17004 - Girona

Telèfon: 972 223 305
Web oficial
15 de Febrer de 2018
Gratuït
Horari: 19:00

Tercera conferència del cicle "Iconografia. Imatges amb sentit" a càrrec de Mery Cuesta. La conferència aborda els recanvis de significat que el símbol de la calavera ha viscut en diversos contextos socials i culturals. Amb aquesta finalitat s'emprendrà un itinerari iconogràfic que parteix del Barroc al segle XVII fins a l'actualitat, moment en el que assistim a una desactivació significativa d'aquest símbol en paral•lel a la seva introducció al món de la moda i el luxe. "rostre d'una calavera" és un viatge orgànic per la cultura visual sobre la mort i la vida.
Mery Cuesta (Bilbao, 1975) és crítica d'art, comissària d'exposicions i dibuixant. Com a crítica, és firma habitual del suplement "Cultura/s" de La Vanguardia, i condueix la secció 'Centellas' cada dimecres a Radio3-RNE. Ha comissariat exposicions como 'Quinquis dels 80' o 'Bálsamo y fuga: La creación artística en prisiones', també es la comissària del Pavelló Catalá en la Bienal de Venècia 2017. Dirigeix el Màster en Il•lustració i Còmic a l'Escola Universitària de Disseny i Ingenyeria Elisava. Publica historietes a revistes como TMEO o Mongolia, te tres còmic-books editats, i prepara la seva antologia de 10 anys de còmic.

El cicle de conferències "Iconografia. Imatges amb sentit" planteja una sèrie de reflexions sobre com algunes imatges, clàssiques o modernes, tenen la capacitat de transmetre pensament visual, de ser compreses i interpretades de manera immediata, a partir de significats no sempre visibles. Una manera d'acostar-nos al misteri de les imatges que es presenten com a representació d'un sentit.

Conferència a càrrec de: Mery Cuesta. Cicle coordinat per: Jordi Balló. Ho organitza: Escola Municipal d'Humanitats
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Congrés de paisatge

Xerrades i Conferències

Congrés de paisatge

Lloc: Auditori Palau de Congressos - Girona

Data: Tot l'any

El Coloquio Internacional [llegir +]
De:
Fins a: