Teatre a Girona

La Bella Dolores

0 vots
La Bella Dolores
La Bella Dolores

Teatre de Lloret

Parc de Can Saragossa, s/n 17310 - Lloret de Mar

Web oficial
18 de Novembre de 2018
10 €
Horari: 16:00

Sinopsi:
Producció Ajuntament de Lloret de Mar

La Bella Dolores és una sarsuela amb llibret de Joan Baptista Bernat i Esteve Fàbregas, i musicada per Melcior Montero. La sarsuela és una estampa vuitcentista de la marina mercant de Lloret de Mar, que es va estrenar l'any 1944. Mig segle després, l'any 1999, es va tornar a portar a escena i, des de llavors, no s'ha tornat a portar als escenaris.

Impulsada en aquesta ocasió per l'Ajuntament de Lloret, el proper mes de novembre es tornarà a escenificar. La direcció artística en aquesta ocasió és a càrrec de l'actor gironí i director del FITAG, Martí Peraferrer. Mentre que la direcció musical recau en Joan Casas, director del Cor ArsNovaLloret. Casas compta amb el suport i assessorament musical de Josep Bernat Montero, net del mestre Montero.

Cohesió de poble

Prop d'un centenar de persones, entre intèrprets, cantaires del cor i equip artístic, porten a escena la sarsuela La Bella Dolores. La majoria provenen de diferents agrupacions teatrals i musicals de Lloret. La peça fa prop de vint anys que no s'estrena i l'Ajuntament de Lloret, amb el regidor de Cultura Albert Robert al capdavant, ha decidit impulsar una nova versió en què la mateixa Dolores canta. El director artístic, Martí Peraferrer, subratlla que la voluntat és dotar La Bella Dolores de modernitat sense perdre l'esperit lloretenc.

L'Ajuntament de Lloret escenifica La Bella Dolores després de dinou anys de la seva última funció. La Bella Dolores es va estrenar el 25 de març de l'any 1944. Mig segle després, l'any 1999, impulsada per la Confraria de Sant Elm, es va tornar a portar a escena sota la direcció artística de Josep Bernat i direcció musical de Xavier Albertí, i des de llavors, no s'ha tornat a portar als escenaris fins aquest 2018.

Mig segle després, l'any 1999, impulsada per la Confraria de Sant Elm, es va tornar a portar a escena sota la direcció artística de Josep Bernat i direcció musical de Xavier Albertí, i des de llavors, no s'ha tornat a portar als escenaris fins aquest 2018.

L'estrena de La Bella Dolores serà el dijous 15 de novembre al Teatre de Lloret. També es podrà veure el dissabte 17 i el diumenge 18 de novembre coincidint amb la la Festa Major de Sant Romà.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

El Metge de Lampedusa

Teatre

El Metge de Lampedusa

Lloc: Teatre de Lloret - Lloret de Mar

Data: 1 de Febrer de 2019

ARRISKA I FOCUS Una [llegir +]
Escape Room

Teatre

Escape Room

Lloc: Teatre de Lloret - Lloret de Mar

Data: 15 de Febrer de 2019

ARRISKA I FOCUS Una [llegir +]
De:
Fins a:

No t'ho pots perdre. . .

The Rider

Projeccions Cine

The Rider

Cines Olot - Olot

El Cosmos i la Gruta de Madeleine Spierer

Espectacles

El Cosmos i la Gruta de Madeleine Spierer

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. - Girona

Concert: Jack Grelle

Concerts

Concert: Jack Grelle

Ermita de Sant Amanç - Sant Feliu de Guixols