Projeccions Cine a Girona

Cineclub Adler presenta: Retrato de una mujer en llamas

0 vots
Cineclub Adler presenta: Retrato de una mujer en llamas
Cineclub Adler presenta: Retrato de una mujer en llamas

Teatre de Lloret

Parc de Can Saragossa, s/n 17310 - Lloret de Mar

Web oficial
20 de Febrer de 2020
5 €
Horari: 21:00

SINOPSI:

Bretanya francesa, 1770. La Marianne és una pintora que ha de fer el retrat matrimonial de l'Héloïse, una jove que acaba de deixar el convent. L'Héloïse no accepta el seu destí com a dona casada i es nega a posar, per la qual cosa la Marianne ha de treballar en secret. Així doncs, es fa passar per dama de companyia, per observar-la de dia i pintar-la de nit.

Us presentem un film on la mirada femenina hi és de manera essencial.

Projecció emmarcada dins el cicle Cinema i dona, activitat coorganitzada amb l'Associació de Dones l'Aurora.

Portrait de la jeune fille en feu (Céline Sciamma, 2019) País: França. Durada: 119 min. Projecció en DCP. VOSE.

En acabar la projecció, Cineclub Adler i Teatre de Lloret coordinaran un col·loqui amb l'Associació de Dones l'Aurora al vestíbul del teatre.

Premis:

Film guardonat amb el premi al millor guió al Festival de Canes i als Premis del Cinema Europeu. Film nominat als Globus d'Or i els Gaudí

Què n'han dit:

"Les dones han sigut esborrades de la història de l'art i a les models les han tractat com a objectes, quan la seva relació amb els pintors era crítica i professional, un procés creatiu molt intel·lectual. Volíem abraçar aquesta idea i també explicar la història de les artistes d'aquell moment històric, de moltes de les quals no n'hem sentit a parlar tot i ser excepcionals. Jo en coneixia dues o tres, però n'hi ha centenars. Fins i tot hi havia un moviment de crítica d'art feminista, amb textos increïbles. La mirada femenina ja existia." (Céline Sciamma)

"Sciamma transfigura des d'una perspectiva feminista la manera com ha sigut abordada la tradicional relació entre un pintor (l'home com a creador) i la seva model (la dona com a musa i, sovint, amant) per la mateixa pintura, la literatura i el cinema." (Imma Merino, Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona)
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

No t'ho pots perdre. . .