Projeccions Cine a Girona

Marwa Petita i Valenta

0 vots
Marwa Petita i Valenta
Marwa Petita i Valenta

Auditori de l'Ateneu

Plaça Major, 40 17820 - Banyoles

Telèfon: 972 57 60 49
Web oficial
8 de Octubre de 2020
Gratuït
Horari: 21:00

El Documental del Mes

Direcció: Dina Naser. Jordània i Qatar (2019) – 85 minuts.

VO en àrab, subtitulada en català.

Des del 2012, quan van fugir de la guerra de Síria, la petita Marwa i la seva família viuen al camp de refugiats de Zaatari, a Jordània. En el seu dia a dia, la Marwa és un esperit alegre i obert que no entén res de murs ni de barrots. El pas de la infantesa a l'adolescència la portarà a afrontar nous reptes per sobreviure en un entorn on, malgrat tot, la vida continua.

La Marwa s'ha adaptat a la vida al camp, té amics amb qui jugar i va a l'escola. Però quan el seu germà gran és interrogat per les autoritats sobre la seva possible associació amb militants extremistes, es topa amb una nova realitat completament desconeguda per ella. Les dures condicions al camp mai han torçat la voluntat de la Marwa per construir el seu propi camí, i aquest fet ha esdevingut un testimoni inspirador de resistència, supervivència i esperança.

En els últims anys, la guerra a Síria ha afectat milions de vides. Marwa. Petita i valenta (títol original, Tiny Souls) centra l'enfocament en els més petits, retratant les repercussions físiques i psicològiques després d'haver sigut testimonis de la violència, la destrucció i la deshumanització de la guerra. Un conflicte en què els infants han quedat fora de tota presa de decisions però hi tenen moltes coses a dir.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Vivan las Antípodas

Projeccions Cine

Vivan las Antípodas

Lloc: Auditori de l'Ateneu - Banyoles

Data: 17 de Desembre de 2020

El Documental del Mes [llegir +]
Overseas

Projeccions Cine

Overseas

Lloc: Auditori de l'Ateneu - Banyoles

Data: 3 de Desembre de 2020

El Documental del Mes [llegir +]
De:
Fins a: