Gastronomía a Girona

Sopar Astronòmic

0 vots
Sopar Astronòmic
Sopar Astronòmic

Tempo Sota les Estrelles 2019

Pl. del Vi, 1 17004 - Girona

Web oficial
7 de Agost de 2019
Horari: 21:00

Recinte
Village, Jardins del Passeig Arqueològic Girona

De la Lluna a Mart, el proper pas de gegant

El Festival Tempo torna a organitzar el Sopar Astronòmic, que en l'edició de l'any passat va ser un èxit rotund esgotant-se les 50 places disponibles en pocs dies. Enguany, i coincidint amb el 50è aniversari de l'arribada de l'home a la Lluna, proposem la degustació d'un menú gastronòmic a càrrec d'El Ginjoler inspirat en la xerrada de sopar-taller.

El fil conductor de l'activitat serà una xerrada multimèdia sobre la Lluna i Mart, les seves curiositats i les claus per a la seva exploració futura. També es presentarà un tema musical composat directament a partir de l'autèntica música del planeta vermell i els assistents podran sentir-se a Mart per una nit gràcies a una projecció en 3D. Es farà un salt al futur per comprovar com les noves missions a la Lluna esdevindran l'impuls definitiu de l'exploració humana de l'espai que ens portarà a Mart.

La ponència serà a càrrec de Rafael Balaguer, prehistoriador i astrònom, president de l'associació Astrogirona (Associació Astronòmica de Girona) on realitza estudis sobre meteorologia, activitat solar, espectroscòpia i exoplanetes.

A més, hi seran Blau, el planetari, una associació sense ànim de lucre que es dedica a apropar a la gent els misteris de l'univers. El planetari és una cúpula amb unes mides de sis per sis metres de base i una alçada de tres metres i mig. A dins pot acollir a un grup de 20/30 persones. Un cop completament a les fosques i gràcies a un projector Gotto, es pot veure tot el cel observable des de la Terra, la Lluna, els planetes… i al mateix temps es poden projectar sobre els estels tan les constel·lacions com fotos d'astronautes o imatges increïbles obtingudes per telescopis, nebuloses, cúmuls d'estrelles i galàxies. L'altre eina del planetari és un petit motor que simula la rotació de la Terra i que permet comprendre perfectament el moviment uniforme del cel al llarg d'una nit o de tot un any.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: