Gastronomía a Girona

Sopar Astronòmic

0 vots
Sopar Astronòmic
Sopar Astronòmic

Tempo Sota les Estrelles 2019

Pl. del Vi, 1 17004 - Girona

Web oficial
7 de Agost de 2019
Horari: 21:00

Recinte
Village, Jardins del Passeig Arqueològic Girona

De la Lluna a Mart, el proper pas de gegant

El Festival Tempo torna a organitzar el Sopar Astronòmic, que en l'edició de l'any passat va ser un èxit rotund esgotant-se les 50 places disponibles en pocs dies. Enguany, i coincidint amb el 50è aniversari de l'arribada de l'home a la Lluna, proposem la degustació d'un menú gastronòmic a càrrec d'El Ginjoler inspirat en la xerrada de sopar-taller.

El fil conductor de l'activitat serà una xerrada multimèdia sobre la Lluna i Mart, les seves curiositats i les claus per a la seva exploració futura. També es presentarà un tema musical composat directament a partir de l'autèntica música del planeta vermell i els assistents podran sentir-se a Mart per una nit gràcies a una projecció en 3D. Es farà un salt al futur per comprovar com les noves missions a la Lluna esdevindran l'impuls definitiu de l'exploració humana de l'espai que ens portarà a Mart.

La ponència serà a càrrec de Rafael Balaguer, prehistoriador i astrònom, president de l'associació Astrogirona (Associació Astronòmica de Girona) on realitza estudis sobre meteorologia, activitat solar, espectroscòpia i exoplanetes.

A més, hi seran Blau, el planetari, una associació sense ànim de lucre que es dedica a apropar a la gent els misteris de l'univers. El planetari és una cúpula amb unes mides de sis per sis metres de base i una alçada de tres metres i mig. A dins pot acollir a un grup de 20/30 persones. Un cop completament a les fosques i gràcies a un projector Gotto, es pot veure tot el cel observable des de la Terra, la Lluna, els planetes… i al mateix temps es poden projectar sobre els estels tan les constel·lacions com fotos d'astronautes o imatges increïbles obtingudes per telescopis, nebuloses, cúmuls d'estrelles i galàxies. L'altre eina del planetari és un petit motor que simula la rotació de la Terra i que permet comprendre perfectament el moviment uniforme del cel al llarg d'una nit o de tot un any.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
Es tracta d'un thriller centrat en la lluita antiterrorista basat en testimonis reals
Deixa el teu comentari
En el nou projecte, que arribarà el 2020, hi participarà part del mateix equip que va crear [..]