Exposicions a Girona

«Recuerdo que era Martes» de Pep Novellón Exposició fotogràfica

0 vots
«Recuerdo que era Martes» de Pep Novellón Exposició fotogràfica
«Recuerdo que era Martes» de Pep Novellón Exposició fotogràfica

Museu de la Mediterrania

C/ Ullà, 27 17257 - Torroella de Montgri

Telèfon: 972755180
Web oficial
del 20 de Juliol al 9 de Agost de 2020

El fotògraf Pep Novellón decideix emprendre el trajecte que va fer el seu pare José, amb només cinc anys, des d'un petit poble de l'Aragó cap a França per fugir de la guerra, tal com van fer milers d'espanyols. A casa, sempre l'havia sorprès que, en plena guerra, quan els dies perden el seu significat, el seu pare retingués a la memòria que el viatge el va emprendre el dimarts 15 de febrer de 1938.

Novellón, molt conscient que les ferides d'aquell viatge entre els camps de blat de moro, l'olor de pólvora i la por van cicatritzar en el seu pare i en la seva pròpia existència, va partir el 2015 tot sol creient que recorrent aquell mateix camí l'ajudaria a desxifrar l'origen del patiment del seu pare. En no sortir-se'n amb aquell objectiu, deu mesos després, li demana al seu pare que l'acompanyi.

Les dificultats de convivència del fotògraf amb el seu pare, «confesso que m'havia passat la major part de la vida odiant-lo, ja que mai no havia arribat a entendre com aquell cos menut podia contenir tanta ràbia i amargor» es converteixen a través d'aquell viatge a França plegats en un camí de retorn cap al seu pare.

Pep Novellón (Terrassa, 1957) estudia enginyeria industrial i després de treballar en diferents projectes museogràfics amb l'empresa Enginyeria Cultural es converteix en gestor tècnic cultural de diverses exposicions de Lartigue, Henri Cartier Bresson, Roni Horn, etc. a la Fundació La Caixa. Més endavant, estudia tècnica i narratives fotogràfiques i des del 2018 comença a exposar la seva obra en diferents centres d'art i cultura catalans.

Més informació: https://www.pepnovellon.com/
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
La cançó formarà part de la banda sonora d'un capítol de la sèrie d'HBO 'Euphoria' [..]