Exposicions a Girona

'Dinàmiques fluïdes' maap.

0 vots
'Dinàmiques fluïdes' maap.
'Dinàmiques fluïdes' maap.

Museu de la Mediterrania

C/ Ullà, 27 17257 - Torroella de Montgri

Telèfon: 972755180
Web oficial
del 6 de Setembre al 28 de Octubre de 2019
Horari: De dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h. Dimarts tancat

Camins propers - Cicle d'Art Contemporani

Dinàmiques fluïdes és un projecte expositiu que neix amb el propòsit de reflexionar sobre la nostra relació amb l'entorn natural. Com a conseqüència de l'assentament humà i posteriorment la gentrificació i els canvis en les estructures socioeconòmiques, els habitants de la zona del Baix Ter -situada al nord de la comarca del Baix Empordà- mantenen un lligam diferent amb el seu paisatge respecte a dècades enrere. Prenent aquest fet com a punt de partida, la mostra busca evidenciar una sèrie de qüestions inherents: vivim avui més aïllats de la natura? Què hauríem d'entendre per paisatge? Hem desaprès a conviure amb ell? Què podem fer per acostar-nos-hi? Aquestes i altres preguntes són les que es volen abordar al cicle on s'emmarca l'exposició: Camins propers. Es tracta d'adoptar una mirada crítica sobre el passat, però sobretot sobre l'actual relació amb l'entorn més proper.

Dinàmiques fluïdes vol ser una finestra de diàleg amb el territori, una aposta per la creació d'un 'nosaltres' que participi del territori tot allunyant-se de la clàssica dicotomia entre el 'jo' i l'entorn. És per això que esdevé essencial tant l'objecte com el procés, entenent aquest últim com les forces, els ritmes i les dinàmiques que el creen. Aquestes 'creacions fluïdes' adopten a l'exposició la forma d'esbossos, esquemes i aportacions teòrica-artístiques que condueixen a cadascuna de les obres.

Amb tot, l'exposició vol ser un espai compartit on a través de l'art es desperti la curiositat pel territori i es reflexioni sobre com vivim i la manera de interactuar amb el nostre entorn, específicament amb el del Baix Ter.

Dinàmiques fluïdes és un projecte basat en les pràctiques artístiques participatives, on tant artistes com públics són els/les creadors/es de les obres i per tant del relat.Què es podrà veure en l'exposició:

Per començar hi haurà una breu introducció que permetrà al visitant entendre el context en què s'emmarca l'exposició. Tot seguit, hi haurà l'espai interactiu on es durà a terme l'acció col·lectiva, sent així un espai de participació format per diversos "mapes" o jocs. Cada cartografia d'intervenció serà ideada per un artista diferent. Progressivament les propostes artístiques aniran sent intervingudes pels visitants. A mesura que l'exposició avança es podrà observar l'acumulació de les intervencions, com si fossin les capes d'un mapa real (corbes de nivell, vegetació, aigua, arquitectura, etc.), però en aquest cas cada capa representarà la narració individual per part de cada visitant, el qual haurà d'interactuar no solament amb el joc sinó que també amb l'acumulació de propostes dels visitants que hauran participat anteriorment. D'aquesta manera s'evidenciaran dos conceptes molt propis de la contemporaneïtat -com són el 'jo' i 'l'altre'-, emfatitzant el conjunt global i per tant l'esperit col·lectiu.

El darrer espai serà un espai més de reflexió amb una intervenció sonora i videoprojecció on es podrà veure l'obra de Lluís Tudela emmarcada a l'espai natural de la Pletera, un treball que es fa a partir del treball d'arxiu del fotògraf i el biòleg Xavier Quintana, director científic del projecte de recuperació Life Pletera.Qui són maap. ?

maap. neix al Baix Empordà com un col·lectiu de professionals joves, dedicat al disseny i la concepció d'espais, sempre buscant una aproximació humana i arqueològica amb els llocs on es treballa. Una de les línies d'interès del col·lectiu se centra en l'observació de les dinàmiques de transformació del territori.

Eixos d'investigació: La política, el paisatge i la casa. Conèixer un territori requereix comprendre el seus processos de transformació. Per això, és necessari estudiar les seves condicions naturals i la forma en què s'habita en cada època. En aquest sentit, el paisatge i la casa són els elements bàsics per poder-ho expressar. La política, en canvi, és un element de canvi imposat. No és el resultat de les dinàmiques de la naturalesa, sinó que és fruit de l'acció humana. Tots tres eixos són essencials per oferir una visió completa i complexa de la manera d'habitar un lloc.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

De:
Fins a:

Televisió

Deixa el teu comentari
Els espectadors podran viure «la il·lusió de la loteria de l'ERTO i conèixer un dels premiats» [..]