Exposicions a Girona

50 anys de l'Arxiu Històric del COAC

0 vots
50 anys de l'Arxiu Històric del COAC
50 anys de l'Arxiu Històric del COAC

Fundacio Rafael Maso

Ballesteries, 29 17004 - Girona

Web oficial
5 de Octubre de 2020
Gratuït
Horari: 20:00

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Arquitectura i en el marc de la celebració dels 50 anys de l'Arxiu Històric del COAC, es presenta l'exposició "50 anys de l'Arxiu Històric"

Amb motiu del Dia Mundial de l'Arquitectura, la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació Rafael Masó inauguren a Girona l'exposició "50 Anys de l'Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)". Aquesta mostra és una oportunitat única per veure una selecció de projectes d'arquitectes vinculats a les comarques gironines, així com dibuixos d'obres d'altres llocs de Catalunya, a través dels quals s'explica part de la història de l'arquitectura del nostre país des de mitjan segle XIX fins a l'actualitat.

La mostra recull els dibuixos originals d'una vintena d'arquitectes entre els quals hi ha Francesc de Paula i Vilar, Camil Oliveras, Rafael Masó, Pelayo Martínez, Josep Claret o els RCR Arquitectes, guardonats amb el Premi Pritzker l'any 2017. Aquesta documentació posa en valor la principal tasca dels arquitectes, més enllà de moviments o estils acadèmics en formalitzar les necessitats de la societat a través de l'arquitectura. D'aquesta manera, la mostra atorga el màxim protagonisme tant al traç dels dibuixos, com als seus autors, independentment de les influències culturals de cada època.

De les peces que formen part de l'exposició a la Casa Masó, en destaquem les que procedeixen de l'Arxiu de Girona com la Farmàcia Masó, la Farinera Teixidor i la Casa Batlle de Rafael Masó, l'alçat del Cafè Espanya de Camil Oliveras, la perspectiva axonomètrica de l'Escola de Belles Arts i Arquitectura de Pelayo Martínez o l'Escola Vicens Vives de Josep Claret a Girona.

Aforament limitat. Inscripcions a info@rafaelmaso.org.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Bardenas Reales

Exposicions

Bardenas Reales

Lloc: Centro Cultural La Mercè - Girona

Data: Tot l'any

L'exposició mostra una cronologia [llegir +]
Joan Maragall, el poeta extasiat

Exposicions

Joan Maragall, el poeta extasiat

Lloc: Centro Cultural La Mercè - Girona

Data: Tot l'any

L'exposició mostra una cronologia [llegir +]
De:
Fins a: