Exposicions a Girona

Exposició 'Fes punta al llapis' de Carles Bros

0 vots
Exposició 'Fes punta al llapis' de Carles Bros
Exposició 'Fes punta al llapis' de Carles Bros

Museu de l´Empordà

Rambla, 2 17600 - Figueres

Web oficial
del 22 de Desembre de 2017 al 1 de Febrer de 2018
Horari: De dimarts a dissabte d'11h a 19h. Diumenges i festius d'11h a 14h. Dilluns tancat.

La mostra gira al voltant d'un element aparentment quotidià i banalitzat: el llapis.L'artista, però, el carrega de significat i potencialitat creativa, d'una força que transmet a través de les seves escultures, dibuixos i pintures.

Carles Bros proposa un espai expositiu essencial que ens transporta i fa reflexionar sobre l'origen i execució de l'acció artística. La reverència del grafit en tant que element primari que intervé en el desenvolupament d'una idea o projecte es manifesta al llarg de tota l'exposició. Invocant les paraules del mateix artista, la inspiració que ha de donar vida a nous projectes circula "de l'ull al cor, del cor al cervell i del cervell a la mà". Abans de començar el primer traç hi ha, doncs, una fase de meditació, però Carles Bros no renuncia a l'espontaneïtat, sinó que es deixar portar per les sensacions del present. En una consideració vers el moment actual, el temps real en què vivim, l'artista empunya –i reivindica– el llapis en tant que eina que pot acabar desapareixent a causa de la irrupció imparable de les noves tecnologies dins la nostra societat.

Carles Bros manifesta de manera transversal la importància del grafit, de l'escriptura, de l'acció –gairebé sagrada– d'agafar i fer punta al llapis. "Fer punta al llapis" és sinònim d'engendrar noves idees. Idees meditades que es materialitzen en una execució ràpida, enèrgica, i en què el procés manual juga un paper molt important. Les seves escultures i dibuixos prenen forma a través de línies angulars i caires vius. Els cantelluts encenalls –no exempts de delicadesa–, conviuen harmònicament amb remolins arrodonits que simulen el deixant de fusta del llapis obtingut en l'acte de fer punta. Aquestes escultures de formes més amables són espirals infinits que s'allarguen i es cargolen a la manera del pensament i la voràgine creativa.

L'exposició es complementa amb diferents activitats. Per una banda, l'activitat familiar "Fes punta al teu llapis", una activitat que té per objectiu crear una gran Auca de Nadal entre tots els participants, que podran deixar volar la imaginació i jugar amb les formes dels encenalls obtinguts després de fer punta al llapis. I, d'altra, es realitzaran dues visites comentades a càrrec de l'artista Carles Bros.

Per participar a les activitats vinculades a la mostra cal reserva prèvia a infome@museuemporda.org o al 972.502.305.

L'exposició es complementa amb diferents activitats:

Activitat familiar "Fes punta al teu llapis":

Dissabte 23 i 30 de desembre a les 17h
Dimecres 3 de gener a les 12h
Diumenge 14 i 28 de gener a les 12h

Visites comentades a càrrec de Carles Bros:
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Exposicions

"Había una vez un niño", exposició fotogràfica

Lloc: Centre Cívic Creu de la Mà - Figueres

Data: Tot l'any

La història del Museu de [llegir +]

Exposicions

La història del Museu de la Tècnica de l'Empordà

Lloc: Museu de la Tècnica de l'Empord - Figueres

Data: Tot l'any

La història del Museu de [llegir +]
De:
Fins a: