Concerts a Girona

Viatge Musical per Llatinoamerica, En Clave de Son (Mèxic-Catalunya)

0 vots
Viatge Musical per Llatinoamerica, En Clave de Son (Mèxic-Catalunya)
Viatge Musical per Llatinoamerica, En Clave de Son (Mèxic-Catalunya)

Festival de Guitarra Girona Costa Brava 2017

Plaça del Vi, 1 17004 - Girona

Web oficial
13 de Agost de 2017
Entrada: 12 € Anticipada: 10 €
Horari: 20:00

L'Ensamble En clave de Son té com a objectiu difondre la música iberoamericana de concert inspirada en arrels folklòriques, tornant a les obres els ritmes originals amb què van ser trobades. Per això compten amb una base d'instruments de concert, com ara la guitarra clàssica, el violí, la guitarra baix i la percussió, a més d'instruments autòctons com ara el guitarrón, la jarana, la guitarra de golpe, la vihuela mexicana, el requinto jarocho, flautes i una gran varietat de percussions.
La forma de treballar de En clave de son es basa tant en la transcripció del repertori escrit originalment per a guitarra solista, com en obres orquestrals i de cambra, afegint-hi els patrons rítmics més adients.
Gràcies a la seva versatilitat instrumental, atorguen a cada obra veus, ritmes i colors sonors propis, donant al seu repertori un nou aire i originalitat que deixen ben palès a cadascun dels seus arranjaments i interpretacions.
Nascut el 2014 a la ciutat de Barcelona, l'Ensamble està configurat per músics mexicans especialitzats en l'ambit de la música clàssica i amb una ampla experiència en música folklòrica i popular. A més, combinen la seva activitat concertística amb la docència a centres musicals de Catalunya i amb la participació, creació i gestió de nombrosos festivals i esdeveniments culturals.
D'altra banda, cal destacar l'interès d'aquesta formació envers el repertori del Barroc iberoamericà. Entre els seus integrants compten amb especialistes en aquesta matèria, els quals aporten valuosa informació per abordar obres trobades en diversos còdexs de l'època.
En Clave de Son ha participat en els Reencontres Internationales de Guitares RIGS 2015 (França), en Les Garrigues Guitar Festival (Catalunya), en el Festival Art Llobet, dins del Certamen Internacional de Guitarra Miquel Llobet 2015, i al cicle "Dies de música" del Recinte Sant Pau a Barcelona.

www.enclavedeson.com

Programa: Piazzolla, Bellinati, Pereira, Lauro....

Lloc: Teatre La Gorga, Palamós
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

De:
Fins a: