Demà 31 d'octubre, a les 15.40, a TV3, el setè capítol de 'Tocats de l'ala' s'emocionarà davant d'un niu de pollets amb els nens i nenes de l'escola de Sant Esteve de Guialbes. Aquesta sèrie de divulgació i entreteniment, creada i dirigida per Fúlvia Nicolàs i Joan Pavia, acosta el món dels ocells als espectadors i els convida a descobrir l'ocellaire que porten dins.

No hi ha res al món tan emocionant com un niu ple de pollets! Aquesta setmana, l'equip del programa en serà testimoni al Pla de l'Estany, on acompanyarà els nens i nenes de l'escola de Sant Esteve de Guialbes, que aniran amb dos ornitòlegs a obrir els nius dels quals tenen cura, col·laborant amb un projecte científic, per comptar els pollets. Des de petits, aquests infants aprenen a conèixer i estimar els ocells: els escolten uns minuts cada dia, tenen menjadores, i fan sortides per identificar-los i saber com viuen. A més de veure com fan tot aquest seguiment, el programa anirà coneixent ocellets d'entorn rural i agrícola, tan bonics com el pit-roig, la merla, el gafarró, els falciots, les mallerengues i els raspinells.

'Tocats de l'ala' també passarà un matí amb Ponç Feliu, un biòleg absolutament boig pels ocells, mentre fa el cens d'ocells migrants al Cap de Creus. A la primavera, hi ha dies que s'asseu amb el telescopi al costat del mar i compta els ocells marins que pugen del sud; aquests cens servirà per saber com va la migració a tot Europa. Fa més de vint anys que Feliu hi participa i, a més, per ell, és una ocasió per gaudir tant dels ocells com del paisatge que més estima. A l'espai 'El consell', el programa donarà idees per ajudar a triar menjadores pel jardí o el balcó de casa. Ara que s'acosta el fred, els ocells agrairan un suplement calòric.

Una setmana més, la sèrie de divulgació descobreix espècies interessants que conviuen en espais naturals d'arreu de Catalunya, acompanyant un grup d'aficionats a l'ornitologia. Amb l'objectiu de conèixer-les millor i enamorar el gran públic, aquestes descobertes són il·lustrades per Pep Gavaldà i narrades per Fermí Fernàndez.

'Tocats de l'ala' s'ha fet amb l'assessorament científic de l'Institut Català d'Ornitologia i amb la participació d'aficionats, ornitòlegs i entitats naturalistes, conservacionistes i ecologistes del país.