Els dissabtes a les 22.00 s'amplia l'oferta diària del 'Tria33' amb l'emissió setmanal de reportatges focalitzats en diferents disciplines i esdeveniments del calendari cultural. 'Girona, 18 veus' s'emet coincidint amb el cap de setmana d'obertura del festival Temporada Alta.

'Girona, 18 veus' és un reportatge de 25 minuts en què divuit personalitats descriuen i debaten sobre el model cultural de la ciutat de Girona.

Des dels primers ajuntaments democràtics, Girona ha fet una aposta decidida per l'oferta cultural i ara viu una edat d'or, amb una vintena de festivals al llarg de l'any, entre ells el Temporada Alta, un aparador de referència en el camp de les arts escèniques. En paral·lel a aquesta consolidació cultural, la ciutat ha viscut els últims anys un augment destacat del nombre de turistes que la visiten. Una de les preguntes que planteja el reportatge és si 'turisme' i 'cultura' són termes sempre compatibles.

Girona té el millor restaurant del món, la biblioteca més gran de Catalunya i un sòlid teixit cultural en diversos àmbits. El reportatge es fa ressò d'aquest esclat d'eufòria cultural, però també vol saber les amenaces que planteja aquest model de ciutat.

A la llista d'entrevistes hi ha el director del festival Temporada Alta, Salvador Sunyer; l'alcalde, Carles Puigdemont; el cuiner Joan Roca; el llibreter Guillem Terribas; l'actriu Cristina Cervià; la companyia de dansa Mal Pelo, o l'escriptor Josep Maria Fonalleras.

'Girona, 18 veus' és un reportatge de l'Àrea de Culturals de TV3, dirigit per Toni Puntí, realitzat per Jordi Cerdà i produït per Diana Domínguez. Ahir es va fer la preestrena a les 19.30 a l'Auditori Josep Irla de Girona.

En setmanes successives s'emetran nous monogràfics amb motiu de cites com ara la Fira Mediterrània de Manresa, el festival de cinema de Sitges, el festival In-Edit de documentals musicals o l'estrena de la nova pel·lícula de la sèrie Star Wars. A través d'aquests reportatges es podrà veure l'evolució d'un instrument tradicional com la tenora, el poder del so i de la música a l'hora de provocar por al cine, el valor literari d'alguns lletristes de cançons o tota l'èpica i la iconografia generada a partir d'una sèrie de pel·lícules de ciència-ficció.