Demà, dissabte, a les 15.40, TV3 emetrà el tercer capítol de 'Tocats de l'ala', que parlarà dels ocells d'aiguamoll i de com fer viure la natura als nens i nenes. Aquesta sèrie de divulgació i entreteniment, creada i dirigida per Fúlvia Nicolàs i Joan Pavia, dedicarà les sobretaules de dissabte a conèixer més de prop el món dels ocells i a descobrir l'ocellaire que tothom porta a dins.

Com t'ho fas per observar ocells i viure la natura quan tens nens petits? Aquest cap de setmana, l'equip de 'Tocats de l'ala' acompanya dues parelles d'experts naturalistes i els seus fills a 'pardalejar' pels aiguamolls de l'Empordà. Es passejaran entre cigonyes, ànecs, cames llargues, flamencs i bèsties de tota mena, amb serps i formigues incloses, que grans i petits observaran amb entusiasme fins que les ganes de berenar, la son i el cansament posin a prova la paciència de tothom. Per sort, un enamorat dels ocells s'ho pot passar bé tant a l'Antàrtida com al costat de casa, sobretot si viu a prop de l'Empordà.

A més de la sortida ocellaire pels aiguamolls, aquest capítol coneixerà un dels joves il·lustradors científics més importants d'Europa, Toni Llobet, que ha dibuixat gairebé tots els ocells del país i ha estat un dels primers il·lustradors a dibuixar digitalment. 'Tocats de l'ala' també donarà consells sobre com escollir uns prismàtics i avisos per a ornitòlegs ocasionals, a més de convidar els espectadors a entrar al Cafè Bar Ni Piu, el local de moda a Can Tocats.

Amb l'objectiu d'enamorar el gran públic, la sèrie descobreix cada setmana desenes d'espècies interessants que conviuen en espais naturals d'arreu de Catalunya, un país de gran riquesa ornitològica. Una colla d'una família o una escola, naturalistes, estudiants o tècnics de fauna són protagonistes dels tretze capítols de mitja hora, que mostren com l'afició pels ocells ha anat creixent els últims anys. Les descobertes del programa, amb les il·lustracions de Pep Gavaldà i la veu en off de Fermí Fernàndez, es completen amb reportatges sobre la fotografia de natura, els anellaments i la protecció d'ocells a punt de desaparèixer, entre altres.

'Tocats de l'ala' s'ha fet amb l'assessorament científic de l'Institut Català d'Ornitologia i amb la participació d'aficionats, ornitòlegs i entitats naturalistes, conservacionistes i ecologistes del país.