Aquest dijous , a les 23.25, 'Grans documentals 33' torna a portar la natura i els viatges al 33, amb 'A vol d’ocell' i 'L'Àfrica més salvatge'.

'A vol d’ocell': 'Amèrica del Nord'

En el capítol d’avui d’'A vol d’ocell' es recorrerà l'Amèrica del Nord enmig d'una bandada de milions d'oques de la neu per descobrir què se sent quan s'està al punt de mira de l'ocell nacional americana: el pigarg americà. També es planarà per sota el pont Golden Gate de San Francisco amb pelicans i s’experimentarà la sensació de seure a lloms d'un ocell, que ens durà fins a Monument Valley, el Grand Canyon i Nova York.

Mentre es contemplarà el món a través dels ulls dels ocells, una colla de martinets mostraran les extraordinàries estratègies dels dofins per buscar aliment, com ara la "varada voluntària". També s’assistirà a una trobada de milions d'ocells limícoles amb criatures prehistòriques que emergeixen del mar i finalment uns gavians menaran a Mono Lake, on cacen mosques tot perseguint-les amb la boca oberta.

'L’Àfrica més salvatge': 'El Sàhara, la vida al límit'

El Sàhara és el desert més gran del món (abasta un terç de tot el continent africà), un dels llocs més calents i secs de la Terra. Una terra de set irreprimible, un infinit oceà de sorra. No obstant això, hi ha vida, al Sàhara. Criatures úniques adaptades a un dels entorns més durs del planeta. Fins i tot hi ha gent que ha trobat la manera de sobreviure-hi i prosperar.

Aquest documental investiga com la fauna del Sàhara, des de les formigues més menudes fins als elefants més grossos del món, ha trobat solucions increïbles per sobreviure al límit de l'existència. Es trobarà el gos més petit del món, un peix que sembla un llangardaix, una serp que es desplaça lateralment i un antílop poc comú que pot sobreviure a temperatures corporals de més de 60 graus centígrads.

També es contactarà amb els grups humans que hi viuen i que s'hi guanyen la vida: els berbers, que fan grans distàncies a través del desert amb les seves caravanes de camells, guiant-se per les estrelles i sobrevivint a gegantines tempestes de sorra; els fulani que segueixen les pluges i que han desenvolupat una estreta relació amb els elefants del desert de Mali; i amb els animistes dogon que adoren els animals en perill d'extinció de la regió, i la cultura única dels quals és amenaçada per l'extensió del desert.

Es creu ara que el Sàhara té menys de quatre mil anys d'antiguitat. Aquesta és una terra de canvis. Només que ara està canviant més de pressa que mai. Hi aconseguiran sobreviure, els homes i els animals?