El Canal 33 ha presentat aquest dijous 'Som dones', una sèrie documental que tractarà temes universals des d'un punt de vista femení. Al llarg de 13 capítols la sèrie parlarà sobre amor, feina, sexe, vida i mort, i altres qüestions que afecten a tota la societat, però plantejades des d'una òptica femenina. Cada capítol tindrà dues protagonistes que explicaran la seva història, relacionada amb la temàtica principal i desenes d'entrevistades en complementaran la visió amb les seves opinions. Miquel Garcia, cap de documentals i nous formats de TV3, ha explicat que amb 'Som dones' han volgut, "de forma molt discreta i molt humil, donar la paraula i escoltar".

La directora de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha destacat que existeixin productes audiovisuals d'aquesta mena és "tan important com bàsic per normalitzar una democràcia que és incompleta a hores d'ara". Gatell que considera que les societats occidentals "no ofereixen les mateixes oportunitats d'exercir aquests drets als homes i a les dones".

La directora de l'Institut Català de les Dones ha conclòs afirmant que "tot suma en aquesta lluita que ha de ser comuna, de totes i tots, i de les institucions" i que cal aprofitar "aquesta oportunitat d'esmena" que els proporciona 'Som dones'.

El cap de documentals i nous formats de TV3, Miquel Garcia, ha precisat que 'Som dones' no és "una sèrie militant", si no que es tracta "d'una opció" amb un "estil" determinat, però que se'n podrien haver fet "moltes més". Garcia ha afirmat que "cadascú, sobre una temàtica de dones pot esperar una cosa o una altra", i que han intentat "parlar de temes globals".

Eugeni Sallent, director de TVC, ha considerat que la sèrie documental ha aconseguit "fugir dels tòpics i estereotips i parlar de les coses de forma molt normal i molt natural des de la mirada de les dones". Sallent també ha destacat que "a més de fer un servei públic", 'Som dones' també compleix un altre "requeriment": aconseguir "atraure l'atenció de la gent."