Els espectadors de televisió catalans han atorgat a Helena Garcia Melero ('Els matins' de TV3) el Premi Zapping a la millor presentadora, a Francesc Orella el de millor actor ('Prim, el asesinato de la calle del turco', a 'Una mà de contes' (Súper 3) el millor programa infantil i a 'París Km 0' (Xarxa de Televisions Locals), el millor programa de televisió local. Aquests són els premiats catalans de la XX edició dels Premis Zapping, que concedeix Telespectadors Associats de Catalunya (TAC). Els guardons també han reconegut el programa d'actualitat 'El objetivo' (La Sexta), 'Masterchef' (La1), el cultural 'Óptica Laika' (La2) o l'actriu Megan Montaner ('Sin identidad', Antena 3), entre altres.

La gala de lliurament dels XX Premis Zapping s'ha celebrat aquest dimecres al vespre a l'auditori del Caixafòrum de Barcelona i ha estat conduïda per Lluís Marquina, presentador de 'Generació digital' (C33), i Georgina Pujol, reportera de 'Quèquicom', de Televisió de Catalunya.

Helena Garcia Melero s'ha imposat a Pedro García Aguado ('Hermano mayor', Cuatro) i Cristian Gálvez ('Pasapalabra', Telecinco), com a millor presentadora de l'any al capdavant d'Els matins' de TV3. Al seu torn, Francesc Orella ha rebut el Zapping al millor actor, pel seu paper al telefilm de Miguel Bardem 'Prim, el asesinato de la calle del turco' (Ramon Madaula i Eloy Azorín s'han quedat sense guardó). La millor actriu ha estat Megan Montaner, pel seu paper a la sèrie 'Sin identidad' d'Antena 3, que competia amb Sílvia Abril i María Pujalte.

En l'apartat de programes, el Zapping al millor programa d'actualitat informativa se l'ha endut 'El objetivo', d'Ana Pastor (La Sexta), que s'ha imposat al '.Cat' de TV3 que condueix Ariadna Oltra, i a 'Viajando con Chester' (Cuatro) amb Risto Mejide.

El millor programa d'entreteniment ha estat 'Masterchef' (La1), repetint el guardó que ja va obtenir l'any passat, per davant de 'El jefe infiltrado' (La Sexta) i '!Boom!' (Antena 3). Pel que fa als programes culturals, el guanyador del Zapping ha estat 'Órbita Laika' (La2), que s'ha imposat als espais de TVC '(S)avis' (C33) i 'Collita pròpia' (TV3). Finalment, en la categoria de programes infantils, el guanyador ha estat el programa del canal Súper 3 'Una mà de contes'. En l'àmbit de les televisions locals, el millor programa ha estat el magazín 'País km 0', de la Xarxa de Comunicació Local en col·laboració amb ràdios i televisions locals.

El Zapping a la millor iniciativa d'Internet o App ha estat per 'Bosque de fantasías'. El millor videojoc, Mario Kart (Nintendo), i el millor videojoc infantil, Invizimals: La Resistencia (Sony).

Enguany, el Premi Especial de TAC ha estat concedit al programa 'Con mis ojos' de La 2 de TVE i la productora Media 3.14, en col·laboració amb la Fundació ONCE i Renfe, per apropar a l'espectador les noves experiències d'una persona invident, a través dels sentits, i per ajudar a trencar les barreres que els separen.

El Premi Valors ha estat per a 'Tenim un pla' de Televisió de Catalunya i Parlem Produccions "pel seu suport als emprenedors catalans amb consells estratègics plens d?optimisme". Per la seva banda, el Premi del Grup d'Anàlisi de Programes (GAP) és per a la sèrie 'Los misterios de Laura', de TVE i Boomerang TV, "per oferir una sèrie familiar, amb els ingredients necessaris per a un entreteniment de qualitat: intriga, humor i personatges entranyables".

Durant la gala d'enguany han actuat el grup percussionista Karabassà, el monologuista Andrés Torres, la cantant de soul i R&B Izah, i l'il·lusionista Sergi Buka.