L'actriu fundadora de Q-ars Teatre, Mercè Anglès, ha mort aquest dimecres a la matinada a l'edat de 53 anys a causa d'un càncer que ja feia una temporada que l'havia apartat dels escenaris. Anglès va començar a fer teatre a Tarragona i va treballar amb directors com Calixto Bieito, Sergi Belbel, Carme Portaceli, Magda Puyo i Ricard Salvat, entre d'altres. L'actriu també havia treballat a la televisió, a les sèries de TV3 'Estació d'Enllaç', 'Laberint d'Ombres' i 'La Riera'. Amb la companyia que va fundar juntament amb Anna Güell van repassar clàssics des d'una perspectiva contemporània i principalment amb protagonistes femenines.

El funeral de l'actriu està previst que es faci demà dijous al Tanatori de Tarragona.

Anglès va estudiar dramatúrgia a l'antiga EMAT, l'escola Municipal d'Art Dramàtic de Tarragona i va participar en muntatges escènics de la companyia Trono.Entre altres papers, ha actuat en les obres 'L'amor matern' (1983) i el 'Judici del Rei Carnestoltes' (1983-1984) dirigides per Pere Salabert; 'Impromtu de Versalles' (1984) de Molière i 'La Pau' (1985) d'Aristòfanes dirigides per Pere Sagristà; el musical 'La nit dels oracles' (1990) i 'In Nomini Dei' (1990) d'Oriol Grau; 'El Jòquer' (1990) de Lluïsa Cunillé i dirigida per Calixto Bieito; 'El Rei Joan' (1995) de Shakespeare de Bieito; 'Els vells temps' (1999) de Harold Pinter i dirigida per Carme Portaceli.

Va participar també en obres més recents com 'El Misantrop' de Molière dirigida per Biblioteca Nacional de Catalunya (2005-2006), 'Yerma' (2005) de Lorca dirigida per Rafael Duran; 'Suplicantes' (2008-2009) d'Helena Tornedo dirigida també per Duran; 'El inspector' (2008) de Nikolai Gógol dirigida per Sergi Belbel o 'Electra' dirigida per Oriol Broggi al TNC al març de 2010.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha dedicat una piulada a "l'estimada Mercè Anglès. Ens faltarà la seva passió pel teatre, el seu talent i les estones de vida compartides", ha assenyalat. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, també ha destacat la "dolorosa pèrdua" que significa la mort d'Anglès.