Les 4 propostes que no et pots perdre aquest cap de setmana a l'Alt Empordà

La comarca presenta un ampli ventall de propostes per sortir de casa els dies 4 i 5 de novembre. Us en proposem les més destacades

Els millors plans per a passar un gran cap de setmana a l'Alt Empordà.

Els millors plans per a passar un gran cap de setmana a l'Alt Empordà.

L'Alt Empordà presenta un ventall de propostes per sortir de casa aquest cap de setmana. N'hem fet una selecció de les més destacades.

Fira de la Cervesa Artesana a Figueres

  • Rambla. Divendres 3 i dissabte 4 de novembre, tot el dia

La Fira Degustació de la Cervesa Artesana de l’Alt Empordà torna a Figueres i ho fa amb molta força. Té lloc el 3 i 4 de novembre, tot just després de la festivitat de Tots Sants. Organitzada per Comerç Figueres Associació en col·laboració amb l’Ajuntament de Figueres, comptarà amb la participació de sis productors artesans de la comarca i un convidat especial: Juguetes Perdidos amb Dua, la millor cervesera novella 2023 segons el concurs internacional Barcelona Beer Challenge. També hi haurà quatre estands d’alimentació i actuacions diverses. Durant la Fira, hi haurà tastets en diversos establiments de la ciutat i, també, en el Museu del Joguet.

La Fira de la Castanya de Maçanet de Cabrenys

  • Diversos espais. Dissabte 4 de novembre, a parit de les 10 hores.

Maçanet de Cabrenys aquest dissabte, 4 de novembre, dedica tota la jornada a la 21a Fira de la Castanya. El programa de la Fira de la Castanya s’obre ben aviat amb una passejada popular organitzada pel Club Excursionista Maçanetenc i consisteix en una ruta, que sortirà des del pàrquing i que recorrerà els voltants del poble, adaptada a tots els nivells. No serà l’única visita que es farà. L’historiador local Pere Roura en conduirà una altra, a dos quarts d’onze del matí. Mitja hora abans, la fira obrirà les portes als visitants que trobaran una vintena de parades de l’agrupació de petits productors artesans així com d’entitats locals i dels pobles de l’entorn. D’altra banda, la fira inclourà altres al·licients com la celebració d’un campionat de botifarra a la Pau a partir de les tres de la tarda. També hi haurà música, presentacions de llibres i sorteigs de regals vinculats als productes que els visitants trobaran en les diverses parades.

Fira Librum a Castelló d'Empúries

  • Plaça Jaume I. Diumenge 5 de novembre, a partir de les 8 hores.

Després de dues edicions exitoses, el Fira Librum, el mercat del llibre vell de Castelló d’Empúries, torna a repetir aquest diumenge 5 de novembre. Ubicat a la plaça Jaume I, a tocar el Museu d’Història Medieval, ens que el promou, enguany té l’interès que quasi totes les parades de venda de llibres antics i de vell es renoven, només repetint-ne algunes de les edicions precedents. Això afegeix, doncs, més al·licient per als lectors i col·leccionistes interessants a trobar llibres diferents i rars o, senzillament, volums que ja no es poden localitzar a les llibreries. El mercat, on també es podran trobar venedors de llibres d’ocasió, obrirà les portes a les 8 del matí i restarà accessible fins a la 1 del migdia. 

La Cursa de la Dona de Figueres

  • Sortida del carrer Nou, arribada a plaça Catalunya. Diumenge 5 de novembre, a les 10 hores.

La 8a edició de la Cursa de la Dona de Figueres se celebrarà aquest diumenge dia 5 de novembre a partir de les 10 del matí, amb sortida al carrer Nou i arribada a la plaça Catalunya. La cursa-marxa solidària figuerenca mantindrà els 5 km de recorregut i es pot fer corrent o caminant. La participació, al damunt de l’asfalt, només està permesa a les dones, i els homes hi poden prendre part com a voluntaris. La Cursa de la Dona de Figueres és organitzada pel Grup Iris, amb el suport de l’Ajuntament de Figueres i de la botiga Valosport, i les inscripcions (11 euros) encara estan obertes.

La comarca encara reuneix més actes aquest cap de setmana. Descobreix-los a la nostra agenda: